A kormánybarát Magyar Hírlap hiába tett fel értelmes kérdéseket, Németh Szilárdnak mindenről Soros és a migráció jutott az eszébe

A Fidesz birkózója egy Soros-csavarral minden válasz alól ki tud bújni.

Természetesen előadta a Fidesz kommunikációs paneljeit és elmondta: a választás igazi „tétje”, hogy „bevándorlóország leszünk, vagy megmaradunk magyar Magyarországnak”.

„Ezért ez a döntésünk nem is négy évről, hanem évtizedekről fog szólni”

- bökte ki Németh Szilárd. Az már rég világos, hogy a Fidesz meg sem próbál szakpolitikai kérdésekkel kampányolni, illetve saját botrányairól is úgy tereli el a figyelmet, hogy maximális fokozatra kapcsolta a migránstémát, afféle Soros György által indított apokalipszissel riogatva.

Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy melyik párt a legvonzóbb a fiatalok számára, kijelentette: ”nyilvánvalóan a Fidesz.” De szerinte valójában nem is ez számít, hanem a haza megvédése, mert a mostani választás leginkább a fiatalok elkövetkező évtizedeiről szól. Németh Szilárd ennél a résznél felsorolta a kormány összes ellenségét: Soros, EU, ENSZ.... Mindenesetre a március 15-i diáktüntetés alapján elég nyilvánvalóan nem a Fidesz lehet a fiatalok kedvenc pártja, több ezren tüntettek olyan feliratú transzparensek alatt, hogy „Szabad ország, szabad oktatás!”, „Mi vagyunk a jövő!”, „Balog Zoltán mondjon le!”, a tömegben pedig többen uniós zászlókat lengettek.

A Magyar Hírlap újságírója rákérdezett arra is, hogy mire gondolhatott Orbán Viktor, amikor arról beszélt: a választás után erkölcsi, politikai és jogi elégtételt fognak venni az ellenzéken. Németh Szilárd lényegében megkerülte a kérdést, és az ország elfoglalásáról vizionált.

„Orbán Viktor azt mondta, hogy azokkal szemben védekeznünk kell, akik minden eszközzel és gátlástalanul támadnak bennünket, de nyugalomra intett, hogy a választásnak nem ez a tétje. Ne azzal foglalkozzunk, hogy püfölnek-e minket, hiszen mi mást várhatnánk ezektől? A kormányfő azt üzente mindenkinek, hogy nem szabad elveszítenünk mindazt, amiért eddig nagyon komolyan megdolgoztunk. Ha utat engedünk a bevándorlásnak, akkor megszűnik a keresztény Magyarország, a nemzeti önazonosságunk, nem európai módon fogunk élni, asszonyaink és lányaink nem lesznek biztonságban, és egy kevert lakosú, kevert vallású és kevert nyelvű ország jön létre, ami már soha nem lesz a miénk. Először el fogják foglalni a lakásokat, az utcákat, az iskoláinkat, a templomainkat, aztán a városrészeket, mint Brüsszelben, Bécsben, Malmőben. A végén pedig az egész várost, mint például Londont, ahol a lakosság több mint fele már bevándorló, majd az egész országot.„

Vagyis itt is előjött az egybites fideszes kommunikáció: ha az ellenzék nyer=vége a világnak.

A Magyar Hírlap újságírója aztán felvetette, hogy Orbán Viktor miért nem áll ki az ellenzék jelöltjeivel vitázni,

„holott korábban ez megszokott volt”.

Németh Szilárd ezt is rövidre zárta, és azt mondta,

„semmi értelme”.

Szerinte már minden szereplő egyértelművé tette, hogy mit képvisel a legfontosabb kérdésekben. Hozzátette: ők azt a munkát szeretnék tovább folytatni, amibe 2010-ben belekezdtek, az ellenzék meg a 2010 előtti világot állítaná vissza. Az újságíró azonban itt még nem eresztette el a témát, és ismét megpróbált valami értelmes választ is kicsikarni Németh Szilárdból.

„Egy ilyen vitában szakpolitikai elképzelések is elő szoktak jönni”

- jegyezte meg. Németh Szilárd válasza:

„Az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátás fejlesztése, a nyugdíjak értékállósága, a bérek emelése akkor lehetséges, ha a magyar emberek által megtermelt és befizetett adóforintokat nem a BEVÁNDORLÓKRA, hanem a magyar családokra, pedagógusokra, orvosokra, nővérekre, ápolókra és nyugdíjasokra tudjuk költeni. Eddig erre lehetőségünk volt, mert alapvetően saját magunk döntöttünk a saját sorsunkról. Ezt bukhatjuk a migránspárti ellenzék hatalomba segítésével.”

„Akkor ezek szerint Medgyessy Péter inkább érdemesebb volt arra, hogy leüljön vele Orbán Viktor vitázni, mint mondjuk Karácsony Gergely?”

- tette fel a kérdést a Magyar Hírlap újságírója.

De Németh Szilárdot nem lehetett kizökkenteni, szerinte 2002-ben más volt a helyzet, és különben is: Soros.

A Magyar Hírlap újságírója a végén még bedobta a nemzetbiztonsági bizottság üléseinek bojkottját is. Ugye a Fidesz-KDNP rendre ellehetetleníti az üléseket arra való hivatkozással, hogy Szél Bernadett nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és Soros embere.

„Emiatt nincs meg a veszély, hogy fontos, aktuális ügyeket nem tárgyalnak meg?”

- érdeklődött az újságíró.

A Fidesz birkózója ez esetben sem hazudtolta meg magát, összefoglalva azt mondta: Soros.

Végül pedig úgy fogalmazott, szánakozva nézi az ellenzékiek „kétségbeesett kampányakcióit”, de nekik is meg kellene érteniük, hogy a „bulvár pletykák” nem a nemzetbiztonsági bizottság hatás- és illetékességi körébe tartoznak. Azt is hozzátette: minden olyan döntést, amelyet a törvények a bizottságra testálnak, meg tudták hozni, a rájuk bízott munkát elvégezték.

Ebből is látszik, hogy kormánypárti politikussal akkor is nehéz, sőt egyenesen értelmetlen interjút készíteni, ha a kérdések amúgy jók.