Kósa feleségére is ráírták a 800 milliót

Mielőtt még az anyukájára írták volna. Folytatódik a Kósa-gate.

A Fidesz kommunikációja szerint Kósa Lajos minisztert átverte egy csaló, amikor évekig hitegette azzal, hogy egy ezermilliárdos örökség befektetésében vehet részt. Mint kiderült, Kósa Lajosnak a pályázatnyerésben is rendkívül szerencsés édesanyja sem maradt ki az üzletből, ugyanis 800 millió forintot írattak rá egy ajándékozási szerződéssel.

A Népszava viszont azt írja, hogy egy újabb, birtokába jutott közjegyzői okirat szerint miután a „csengeri hölgy”, azaz Szabó Gáborné Kósára bízta állítólagos örökségét, hogy vegyen belőle állampapírt, 2013 áprilisában papíron megajándékozta a miniszter feleségét 2 millió 633 ezer 445 euróval, azaz 800 millió forinttal.

A lap szerint Szabó Gáborné először 2013. április közepén jelentette ki a többi Kósa-iratból már ismert Tóth Ádám közjegyző – a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke – előtt, hogy a politikus feleségét megajándékozza ezzel az összeggel.

Végül nagy valószínűséggel ez volt az a pénz, amit 2013 szeptemberében inkább átírattak Kósa Lajos édesanyjára. Szabó Gáborné ügyvédje, Helmeczy László a lapnak azt mondta, szerinte is ugyanarról a pénzről lehet szó.

A Kósa-gate tehát tovább bonyolódik. Mindenképpen elszomorító érdekesség azonban, hogy a héten a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is vizsgálhatta volna az ügyet, de azt a Fidesz bojkottálta. Az ellenzéki képviselők többek között arról is kérdezhették volna a titkosszolgálati vezetőket, hogy ha Kósa Lajos korábban a parlament honvédelmi bizottságának elnöke volt, ami nemzetbiztonsági átvilágítással is jár, akkor miért nem vették észre, hogy Kósának van egy ilyen ügye. Németh Szilárdék azonban úgy döntöttek, nem engedik a bizottságot vizsgálódni, és Soros Györgyre hivatkozva nem mentek el az ülésre, ami így határozatképtelené vált, és mindenki mehetett haza.