"Kósa Lajos az asztalunknál evett"

A fideszes politikus legutóbb tavaly márciusban járt náluk.

Megszólalt Szabó Gáborné. A Blikknek az 1300 milliárd forint állítólagos örököse Kósa Lajossal való kapcsolatáról is beszélt:

"Amikor Kósa meghallotta, mekkora összegről van szó, azt tanácsolta, hogy a maradékot fektessem állampapírokba. Ezután évekig nagyon jó kapcsolatot ápoltunk, rendszeresen járt hozzánk, az asztalunknál evett. Soha azonban egy fillért nem kaptunk tőle, és nem is adtunk pénzt neki. Csupán ígéretek, előzetes megállapodások születtek, amelyeket közjegyzői okiratba is foglaltunk"

- mondta a lapnak Szabó Gáborné, aki azt állítja, hogy a fideszes politikus 2012-ben keresték meg Orendi Mihályon (a korcsolyázószövetség alelnöke) keresztül, akit régebb óta ismertek, mert a sógora volt a családjuk ügyvéde. A nő állítólag azért akart Kósával találkozni, mert meg akart vásárolni egy hotelt, ami az FHB tulajdonában állt. 

Kósa feleségére is ráírták a 800 milliót

A Fidesz kommunikációja szerint Kósa Lajos minisztert átverte egy csaló, amikor évekig hitegette azzal, hogy egy ezermilliárdos örökség befektetésében vehet részt. Mint kiderült, Kósa Lajosnak a pályázatnyerésben is rendkívül szerencsés édesanyja sem maradt ki az üzletből, ugyanis 800 millió forintot írattak rá egy ajándékozási szerződéssel.

Szabóné állítás aszerint Kósa legutóbb 2017 márciusában látogatta meg őket, novemberben pedig még beszéltek is telefonon.

"Jóbarátunk volt, utána azonban már nem vette fel a telefont. Én az év elején megbetegedtem, szívburok- és mellhártyagyulladásom volt. A férjem pedig nem bírta tovább a nyomást az adósságaink miatt, és öngyilkos lett, előtte azonban az iratok egy részét eljuttatta a Magyar Nemzethez. Arra gondolt, hogy a nyilvánosság majd megvéd minket, és tisztázni tudjuk magunkat. Álmunkban se számítottunk arra, hogy bűnözőnek kiáltanak ki"

Állítása szerint Csengerben nem mernek beszélni velük, csak 4-5 olyan család van, amely tartja még velünk a kapcsolatot.