Apple: bocsánat a lassításért

Az Apple csökkentette a korábbi iPhone-ok teljesítményét, erről itt írtunk:

Beismerte az Apple, hogy 1 év után direkt lelassítják az iPhone-okat

Nemrégiben elkezdett terjedni egy pletyka arról, hogy az Apple szándékosan lassítja az iPhone-okat, ami egy többszázezres telefon esetében elég döbbenetesen hangzik még akkor is, ha többnyire képesek lettünk elfogadni, hogy fogyasztói társadalomban élünk, ahol direkt rossz minden, hogy újat kelljen venni.

A tulajdonosok körében óriási botrány lett ebből a szoftveres megoldásból, többen eljárást is kezdeményeztek a cég ellen. A gyártó nyílt levélben kért bocsánatot tőlük.

"Tudjuk, hogy néhányan azt érezhetitek, cserben hagyott titeket az Apple. Bocsánatot kérünk."

Azt is elmagyarázzák, hogy miért csinálták ezt. A jelenlegi akkumulátortechnológia és annak öregedése miatt előfordulhatnak vártalan leállások, a készülék így védi magát automatikusan a felmerülő problémáktól. Ez kevés embert tesz boldoggá, ezért az iOS 10.2.1 megjelenése óta visszafogják a régebbi készülékek maximum teljesítményét, hogy kevesebbszer kapcsolja ki magát a mobil.

Az Apple szerint ez egy valamit-valamiért felállás, el kell fogadnunk a lassulást, ha kevesebb újraindulást akarunk. Azt viszont elfelejtették, hogy a világ egyik legnagyobb cégeként talán értesíteni kellett volna a felhasználókat a helyzetről, ezért most 79 dollárról 29 dollárra csökkentették a garanciális időszakon túli akkumulátorcsere árát, valamint néhány hónapon belül kifejlesztenek egy olyan menüpontot, ami tájékoztat az akkumulátor álllapotáról.