A közmédia jogásza támadta be a Kúriát

Egy tevékenységet eddig nem végző szervezet közleményéből gyártott hírt az MTI.

Közleményben támadta meg a Kúriát tegnap este a Kárpát-medencei Magyar Jogász Szövetség. Az eddig ismeretlen szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint alapjogot sértő a legfőbb bírói fórum azon gyakorlata, hogy a jogszabályok önkényes, kiterjesztő értelmezésével a jogkereső állampolgárok számára kiszámíthatatlanná teszi a bíráskodást. Úgy vélték, ennek élő példája a Kúria azon döntése, amellyel a határon túlról szavazó magyar állampolgárok választáshoz való alapjogát csorbította olyan kiterjesztő jogértelmezéssel, amely nem vezethető le a választási eljárásról szóló törvényből. A közleményt a Duna Médiaszolgáltató Zrt. alá tartozó MTI hírként feldolgozta.

A Kárpát-medencei Magyar Jogász Szövetségről eddig nem igazán lehetett hallani, ezért meglehetősen furcsa egy olyan szervezet közleményéből országos hírt készíteni, amely érdemben eddig nem működött. Nem is csoda, hiszen a civil szervezet csak tavaly nyáron alakult meg, a 2017-es évre a bírósághoz leadott beszámolójukban ki is emelik, ebben az évben vették nyilvántartásba az egyesületet, mely

így még érdemi tevékenységet nem végzett.

A szövetség képviselője az a dr. Mayer Erika, aki a Mayer és Társai Ügyvédi Irodának is vezető jogásza.

A Mayer és Társai Ügyvédi Iroda viszont 2014. január 15. óta szerződésben áll a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-vel, azaz a közmédiával. A honlapjukon feltüntetett adatok szerint az ügyvédi iroda határozatlan idejű szerződés keretében jogi tanácsadást végez a kiegyensúlyozottságát tekintve erősen kritizált közmédia számára 6 millió forint értékben.

(Nyitókép: dr. Mayer Erika és Bródy János. Forrás: dr. Mayer Erika Facebook-oldala)