A Magyar Idők gigantikus botrány kirobbanását ígéri őszre a Gyárfás-ügyben

Állítólag baloldali politikusokat is érinthetnek Portik Tamás hangfelvételei.

A Fenyő-gyilkosságra való felbujtás, illetve a gyilkosság megbízása egy jóval nagyobb ügy mellékszálának tűnik – állítja a lap. A Magyar Idők szerint Gyárfás Tamás, Portik Tamás és Ihász Sándor meggyanúsítása mögött ugyanis államtitkokkal tarkított ügy sejthető, amely akár az országos politikát is érzékenyen érintheti.

A lap „oknyomozói” információira hivatkozva hozzáteszi:

a gigantikus botrány kirobbanása legkorábban őszre várható, és lapértesülések szerint minősített, azaz államtitkokat is érintő nyomozást sejtet.

Az előkerült hanganyag értékes információkat tartalmazhat baloldali politikusokról is. A Magyar Idők emlékeztet rá, hogy a hírek szerint Portik Tamás minden beszélgetését rögzíthette.

Több hangfelvétel is lehet Gyárfás Tamás ellen

A hetilap belügyi forrásai szerint az olajügyek miatt állítólag külföldön bujkáló Portik Tamás, amikor a kétezres években hazajött, és itthoni viszonyait rendezni kezdte, Gyárfás Tamással is felvette a kapcsolatot. Rendszeresen beszéltek személyesen és telefonon, ezeket a beszélgetéseket Portik rögzítette, azzal a szándékkal, hogy a producer felbujtói szerepe világossá váljon.