Nincs az a korrekt, szakmai miniszteri bemutatkozás, amelyből kimaradhat a migránsozós propaganda

Az új agrárminiszter is szépen, engedelmesen lement kutyába. 

Ma tartják a parlamentben a miniszterjelöltek meghallgatását. A mezőgazdasági bizottság előtt a Fazekas Sándort a földművelésügyi tárca élén váltó Nagy István mutatkozott be. Az Index tudósítása szerint kifejezetten színvonalas, szakmai alapokon nyugvó expozét tartott.

Ám a NER "vörös farka", a teljesen értelmetlen és a témával semmilyen összefüggésben nem álló migránsozás ebből sem maradhatott ki. 

Nagy az egyik legfontosabb kihívásnak az agrárgazdaság versenyképességének növelését nevezte. ma egy hektáron egy magyar gazda nagyjából az uniós átlag 60%-át képes megtermelni - mutatott rá. 

A miniszterjelölt azt szeretné, ha minden olyan agrárnyersanyagot, amelyet Magyarországon termelnek, itthon is dolgozzanak fel, ne kelljen külföldre kivinni, aztán késztermékként jóval drágábban visszavásárolni. Nagy szintén jelentős problémának látja a mezőgazdaságban a munkaerőhiányt. Ezt 50 ezer közmunkásnak az agráriumba való átvezetésével tervezik orvosolni. 

Nagy bemutatkozása az elmúlt hónapok primitív kormánypropagandája után üdítően előremutató és szakmai jellegű volt - gyorsan be is kellett bizonyítania, hogy azért tudja ő fullba is nyomni a kretént, ha kell. 

Az afrikai sertéspestis magyarországi megjelenéséről ugyanis sikerült azt mondania, hogy azt minden bizonnyal 

egy migráns, vagy vendégmunkás eldobott szendvicse okozta.

Ez persze elsőre jól hangzik, hiszen mégis hogyan kerülhetne be Magyarországra egy afrikai betegség, ha nem úgy, hogy a bevándorlók behurcolják? Nos, a valóság az, hogy sokféleképpen, de a legkisebb valószínűsége éppen annak van, amit Nagy mondott. 

A NÉBIH honlapján olvasható tájékoztató anyag szerint a sertéspestis még 2007-ben került be Európába a Kaukázuson keresztül. Innen terjedt tovább Oroszországra, Fehéroroszországra, majd Ukrajnára is. Az EU-ban Litvániában és Lengyelországban jelent meg először 2014-ben. Kárpátalján 2016 végén jelent meg a kór, Csehországban és Romániában tavaly nyáron. 

Tehát vagy arról van szó, hogy egy Európa elpusztításával megbízott afrikai migránskommandó több mint egy évtizede járja Grúziától Csehországig a kontinenst, hogy fertőzött szendvicseket hajigáljanak el - vagy azt a teljesen irreális feltevést kell elfogadnunk a kelet-és közép-európai országok élénk agrárkereskedelmet folytatnak egymással, és a fertőzött hús meg sajnos olyan, hogy tovább fertőzhet

Esetleg elgondolkodhatunk azon is, hogy a kiváló mezőgazdasági szakember hírében álló új miniszter tökéletesen tisztában van a fenti kérdésre adandó értelmes válasszal - de azzal is, hogy

Orbán Viktor kormányában csak az alatt stabil a bársonyszék, akinek nem derogál lemenni a mingránsozós kutyába.