Bottal hergelte a szurikátát, mielőtt földhöz vágta volna

Egy ötödikes gyerek.

Hiába volt a megannyi tiltás, mégis elpusztította egy gyerek Zarát, a Kecskeméti Vadaspark vemhes szurikátáját. Az állat azután harapott, miután a fiú többszöri külön szóbeli figyelmeztetés ellenére is bottal piszkálta az állatot. Az intézmény igazgatója, Tokovics Tamás a Borsnak beszélt a részletekről.

"Mérhetetlen fájdalom fogott el, amikor megláttam a mozdulatlan kis testét. A szájából és az orrából is dőlt a vér, szívmasszázzsal és légbefújással megpróbáltam újraéleszteni, de hiába. A boncolásból kiderült, hogy két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta. Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta a harapás előtt, hanem bottal piszkálta"

- idézte fel a szakember, akinek sokáig az irodájában és lakásában élt Zara.

Tokovics Tamás most is azt kérte, hogy ne keressünk bűnbakot,

"de kezdjünk apró lépésekkel egy olyan világot építeni, ahol ilyen dolgok nem történhetnek meg, ahol figyelünk a természetre, egymásra, és a közöttünk lévő harmóniára".

Ugyanakkor egy ötödikes gyerek legalább 11-12 éves, tehát valamilyen társadalmi, szociális alapot azért jogosan várhatnának el tőle az embertársai.

(A címlap- és borítóképen Zara, az érkezése pillanatában.)