Rettegj, magyar! - A muszlim bevándorlók kedvéért már Essen városát is átnevezték

A portál az M1 Híradójának tegnapi adásában szúrta ki, hogy most a bevallottan szatirikus tartalmakat gyártó Noktara egyik cikkével kábítja a magyar közönséget a közmédia.

A viccesnek szánt írás arról szól, hogy a településen tartózkodó migránsok petíciót nyújtottak be Essen (németül szó szerint "enni" - a szerk.) városvezetésének, hogy a muszlim vallási ünnep, a ramadán idejére a fontos gazdasági központ nevét változtassák Fastenre (németül "böjtölni" - a szerk.). A hanyatló nyugat önfeladó politikusai pedig teljesítették is a kontinenshódító hordák követelését, és még pünkösd előtt felállították az új városnév táblákat.

Az M1 által teljesen komolyan tálalt fantasyből természetesen a polgármester álnyilatkozata sem maradhatott ki, aki a német portál fikciójában azt nyilatkozta, hogy tekintettel akart lenni a muszlimok vallási szokásaira.

Ahogy már írtuk, nem újdonság, hogy az M1 hazudik, az sem, hogy tényként kezelt álhírekkel és konteókkal járatják le magukat (no meg az országot), hiszen a Fidesznek semmi, még a szakmai hitelesség sem drága, ha az a cél, hogy a kedves honpolgár kezében megremegjen vajazókés vagy a Kőbányai, hallva az "őrült Európából" érkező legújabb horrorsztorit.

Bezzeg idehaza, na itten aztán nem történik ilyesmi! Igaz, hogy például a falvak többségében már nem a névváltoztatás a legfontosabb kérdés, hanem hogy holnap kinek a feje fölül viszi el a bank a házat, vagy hogy megmarad-e egyáltalán a település, de a lényeg, hogy Orbán Viktor óvó karjaiban ilyesmi elő sem fordulhat.

Igaz, hogy a nagy ölelkezés közepette néha nem árt, ha az ember megtapogatja a farzsebét, ott van-e még a pénztárcája, no de turbán, Jumurdzsák meg újabb egri várostrom, na az nem lesz...!