60, (azaz hatvan) darab államtitkárral vág neki az Orbán-kormány a ciklusnak

Államtitkár, államtitkár mindenhol.

A Blikk szedte össze az államtitkárokat, mint írták, amíg 2010-ben csak 42 államtitkárral vágott bele a kormányfő, 2014-ben már 53-mal indult, most, a negyedik Orbán-kormány hivatalba lépését követően pedig már 60 államtitkárt neveztek ki, majdnem másfélszer annyit, mint nyolc évvel ezelőtt.

Emellett a miniszterek száma is növekszik, hiszen amíg a fülkeforradalom után csak 9 tárca volt, most már 13 van. Mondjuk valahogy Rogán Antalnak is biztosítani kellett a kormányzati státuszt, szóval ez végül is valamilyen szinten értető.

Az új kancelláriaminiszter, Gulyás Gergely például azután dolgozhat kettővel több államtitkárral (összesen tízzel), hogy Lázár Jánoshoz képest kevesebb hatásköre van. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál ezzel szemben ellenkező irányba mutatnak a folyamatok. Kásler Miklós humántárcája, amely egyébiránt a mély válságban lévő egészségügyért és oktatásért is felel, ezután 11 helyett 9 államtitkárral fogja ellátni(?) a feladatát.

A lap egyébiránt nem felejti el megjegyezni azt sem, hogy az államtitkárok bruttó fizetése 997 200 forint volt, amely éves szinten közel 12 millió forintot jelent. Ehhez az összeghez jön hozzá juttatásként a hivatali autó, amit magáncélra is használhatnak, illetve kiemelt egészségügyi ellátást vehetnek igénybe, valamint a vidéki államtitkárok hivatali lakást is igényelhetnek.