Simicskó István a hazafias nevelés aktív részese lett

Nem hagyták magára.

"Haza csak egy van, annak szellemi és fizikai megvédése nemcsak nekünk, hanem a következő generációk számára is kiemelkedően fontos feladat és ebben itt és most felelősségünk van. Továbbá az is fontos, hogy a fiatalok honvédelem iránti érdeklődése, nyitottsága és elkötelezettsége a sporton keresztül is meg tudjon valósulni" - mondta Simicskó. "Emellett a szabadidő hasznos eltöltésére is lehetőséget kíván teremteni a szervezet. Amikor azt halljuk, tapasztaljuk, hogy a magyar fiatalok között mennyi túlsúlyos van, és amikor a hazaszeretet fogalmának kiüresedésével szembesülünk a mindennapjainkban, akkor látjuk, hogy van tennivalónk."

A HS az idei évtől kedvezményes árú táborokat is szervez, és együttműködik más szervezetekkel, amelyek olyan táborokat működtetnek, ahol a gyermekek tartalmasan és sportosan tölthetik el szabadidejüket. 

A HS közlése szerint a hazafias nevelés történetében "újabb mérföldkő" lesz a Honvédelmi Sportközpontok megépülése, amelyek az ország egész területén biztosítanak majd sportolási lehetőséget családok és generációk számára, és ahol önkéntes alapon bárki kipróbálhatja magát a küzdősportok vagy éppen a sportlövészet területén. Ezeknek a központoknak a kijelölése és tervezése jelenleg is zajlik.