Negyedmilliárddal drágul a kaposvári sportcsarnok

Plusz 327 ülőhely és egy raktárcsarnok.

Összesen 251 484 541 forint többletköltséget okoz a kaposvári sportcsarnok-beruházásnál két újabb tétel felmerülése – találtunk rá az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában.

A nagyobb rész egy olyan többletberuházáshoz kapcsolódik, mely során a kivitelező, erősen a fideszes oligarchákhoz köthető ZÁÉV-nek egy új raktárcsarnok megtervezését, engedélyeztetését és kivitelezését is el kell végeznie. Ennek költsége csaknem 200 millió forint, amiből 10 millió a tervezési díj. A plusz raktárépületre azért van szükség, mert „sportszakmai szempontok maradéktalan érvényre juttatása érdekében az épületen belüli raktárhelyiségeket jelentősen le kellett csökkenteni”, azonban a sportcsarnok gazdaságosságához „nélkülözhetetlen a megfelelő nagyságú raktárfunkció is”.

További 57 millió forintért megemelik az ülőhelyek számát is. „Lehetőség nyílt arra, hogy az épület tartószerkezetének, alapterületének megváltoztatása nélkül, kizárólag a nézőtéri székek átosztásával további ülőhelyek legyenek kialakíthatók” – írják a hivatalos lapban, így a 327 plusz ülőhely (azaz 175 ezer forint ülőhelyenként) révén a Kaposvár Aréna kapacitása meg fogja haladni a 3000 főt. A költségek pedig 4,4 milliárd helyett a 4,6 milliárdot.