Megszűnt az Együtt

Nyugalom, ez nem a vég, hanem a kezdet!

Szombaton az Együtt küldöttgyűlése (igen, van ilyen) a párt elnökségének (igen, ilyen is) javaslatára úgy döntött, hogy megszűnik a párt.

Juhász Péter, a párt elnöke azt mondta:

"(...) Ezt nem végként, hanem egy új kezdetként élem meg. Az Együttben a legtöbben nem pártban kezdtünk politizálni, hanem civilként tettünk az ország jobbításáért. És ezt a szándékot nem veszítettük el azzal, hogy megszűnt a párt, amit nem célként, hanem eszközként használtunk. Hisszük, hogy van igény arra a kitartó, őszinte és önfeláldozó munkára, amit folytattunk."

Mint ismert, a párt két hónap alatt majdnem 150 millió forintot gyűjtött, így jó eséllyel ki tudják fizetni a 153 millió forintnyi kampánytámogatást és azok kamatait, amit az egy százalékot el nem éri pártoknak kell visszautalni az államkincstárba. Juhász Péter korábban azt mondta: a tartozást mindenképpen kifizetik határidőre, ha nem jön össze a maradék 10 millió forint, akkor kölcsönből teremtik elő.

Természetesen a kamupártok esetén ez jóval nehezebb lesz. 

Mint ismert, az Együtt – a Korszakváltók Pártja 2012-ben alakult, vezetője akkoriban Bajnai Gordon volt. A nagy reményekkel elindult párt képtelen volt komolyabb eredményt elérni, vidéken lényegében nem is létezett. Ismertebb politikusok, vidéki hálózat híján a párt a 2018-as választáson még az egy százalékot sem érte el. 

Szabó Szabolcs, a párt egyetlen parlamenti képviselője az LMP-hez fog csatlakozni, Szabó már a héten belebegtette, hogy valószínűleg vége a pártnak.

A másik törpepárt, a Párbeszéd ezzel szemben ügyesen ráilleszkedett az MSZP hátára, így bejutottak a parlamentbe, ahol tragikomikus jelenetek után nagy nehezen sikerült frakciót alapítaniuk