Ez még a Fidesznek is sok volt: mégsem zárják ki a képviselő-testületből az őket kritizáló jászberényi jobbikost

Sajtónyomás.

A fideszes képviselők visszakoztak, így egyelőre nem zárják ki a jászberényi képviselő-testületből Budai Lóránt jobbikos képviselőt. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a városatya a Facebookon fogalmazott meg erős kritikát a fideszes városvezetéssel kapcsolatban, ami miatt Szabó Tamás fideszes polgármester vezetésével méltatlansági eljárást kezdeményeztek. Az N1 TV megpróbálta szóra bírni a polgármestert.

Az eljárás során a fideszes arrogancia még abban is megmutatkozott, hogy az önkormányzati illetékes bizottságának ülésén Budai Lóránt ügyvédje sem vehetett részt, továbbá az önkormányzat épületének folyosóit lezárták, és jegyzői engedélyhez kötötték a forgatást is.

Még ügyvédet sem akartak engedni a célkeresztben lévő jobbikos önkormányzati képviselőnek

Korábban már beszámoltunk róla, hogy összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Jászberény fideszes polgármestere Budai Lóránt jobbikos önkormányzati képviselővel szemben azért, mert az ellenzéki politikus Facebook-oldalán kritikával illette munkájukat. A fideszes városvezetés és Szabó Tamás polgármester ugyanis úgy gondolja, hogy Budai Lóránt posztjai az önkormányzat jó hírnevét sértik, érdekeit csorbítják.