Ferenc pápa szerint az abortusz olyan, mint a holokauszt

A korábbiaktól eltérően nyilatkozott az egyházfő.

A melegházasságot egyértelműen elutasította.

"Fájdalmas kimondani, de ma különféle családokról beszélünk"

- mondta a pápa, leszögezve, hogy a házasság csak férfi és nő között jöhet létre, az igazi család csak ilyen szent kötelékre épülhet - írja az Index a Pink Newsra hivatkozva.

Ugyanebben a beszédében a pápa az abortuszt a holokauszthoz hasonlította.

Szerinte a magzatelhajtás nem más, mint ártatlan gyerekek meggyilkolása, akkor is, ha a terhesség első hónapjaiban kiderül, hogy valami betegsége van a magzatnak.

Ferenc pápa szerint a beteg magzatok abortálása olyan, mint amikor az ókori Spártában kitették a Taigetoszra a beteg gyerekeket, vagy amikor a nácik népirtással akarták nemesíteni az emberi fajt.

"A múlt században az egész világ felháborodott azon, amit a nácik tettek. Ma ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűben"

– mondta az egyházfő.

Ferenc pápa egyébként közel negyven évvel a korábbi pápalátogatás után, két hónap múlva látogat Írországba, ahol két héttel ezelőtt hosszas társadalmi vita után szavazták meg az abortusztörvény enyhítését.

Jöjjön el a te országod, legyen meg az én akaratom

Egy kórház csendes emeletén vajúdik egy nő. Mikor világra hozza gyermekét, nincs babasírás és örömkönnyek, csak a mélyen szívbemarkoló csend honol a kórteremben és az anya arcán a fájdalom könnyei gördülnek végig. Egyáltalán ki dönti el, hogy hívhatjuk-e anyának, ha gyermeke egy percet sem élt, és ki dönti el, hogy a gyermek mikortól él?