Őszinteségi roham?! Rogán kirúgta a gyanúba keveredett kommunikátorait

De megérte.

A 444.hu szúrta ki, hogy a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium csütörtökön váratlanul felmondta a szerződéseit az eddig állami megbízásokkal kitömött Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel.

További érdekesség, hogy mindössze egyetlen nappal azután történt a szakítás, hogy megkötöttek velük egy milliárdos keretszerződést. Az ügy hátterében az áll, hogy kiderült, ezek a cégek súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt. Igaz, ezt a Közbeszerzési Hatóság már június 6-án megállapította.

Így a Fidesz-közeli kommunikációs szakemberek közül csak Balásy Gyula cégei (New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és Lounge Design Szolgáltató Kft.) maradtak meg.

Így működtek:

Azért emelik pont 9,99 százalékkal a közbeszerzésen elnyert pénzek mértékét, mert csak!

Három esetben is épphogy az új tender kiírása nélkül megemelhető összegben növelte a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Fidesz-kedvenc kommunikációs cégek közbeszerzésen elnyert pénzét. A hivatal egy kancelláriaminiszteri rendeletre hivatkozott, melynek értelmében az ilyen jogcímen történt emelést nem kell indokolni, Balásy Gyula kft.-i így csak ebben a három esetben csaknem 86 millió forint pluszpénzhez jutottak.