Red Bull Air Race: Az alacsony területhasználati díj miatt feljelenti a főváros vezetését az LMP

Online petíciót is indítottak a verseny kitiltásához.

Az LMP álláspontja szerint kimeríti a hűtlen kezelés tényállását, hogy az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a Red Bull Air Race nevű versenyre, de csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a szervező cég, ezért a zöldpárt feljelentést tesz a főváros vezetése ellen. Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja közleményében azt írja, véget kell vetni annak a fideszes városvezetés előtt is meglévő felháborító gyakorlatnak, hogy döbbenetes mértékű állami közpénztámogatás mellett fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan kiemelten környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, amely

több napra megkeseríti a budapestiek életét, továbbá ellehetetleníti a fővárosi közlekedést.

Az LMP álláspontja szerint a főváros vezetése ténylegesen, pénzügyileg is megkárosítja az adófizetőket, hiszen a többmilliárdos állami támogatás mellett a versenyt szervező cégnek a valódi értéknél „elképesztően aránytalanul kevesebbet” kellett fizetnie – áll a kommünikében.

Ezért az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz, egyben felszólítja Tarlós István főpolgármestert: haladéktalanul intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race a jövőben ne a Belvárosban kerülhessen megrendezésre – zárul az ökopárt közleménye.

A párt online petíciót is indított, hogy tiltsák ki a Belvárosból a Red Bull Air Race-t.

Felbőgtek a motorok, megkezdődött a Red Bull Air Race

Hogy a verseny a proliság csimborasszója, netán épp nemzeti büszkeségünk, azt mindenki döntse el maga, szorítkozzunk most az adatokra. Az Index már korábban megírta, hogy a három hétig tartó területlezárás a Bem rakparton 100 millió forint helyett csak 12,9 millió forintba kerül a szervezőknek. Az Átlátszó most arról számolt be, hogy a versenyt szervező Hungaroring Zrt.