Orbán szerint a nyugat irigy a közép-európai sikerekre, ezért kritizálják őt

A bili és a belelógó kéz tipikus esete.

"A kritikák egy részét nem Magyarország, hanem a V4-ek miatt kapom. Azért támadnak, mert sikeresek vagyunk. Ne feledjük, hogy az Európai Unión belül is van verseny"

- jelentette ki a magyar kormányfő a TA3 szlovák kereskedelmi televízió Politikában (V politike) elnevezésű vasárnapi vitaműsorában. Hozzátette:

"Vannak, akiket sért Közép-Európa gyors fejlődése."

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök szerint az idő a migrációs probléma megoldásában is a visegrádi négyeket igazolta, s Nyugat-Európa is "végre kezd felébredni és átveszi a visegrádi álláspontok egy részét".

A beszélgetésben mindkét politikus rendkívül jónak és problémamentesnek nevezte a magyar-szlovák viszonyt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, sikeres bizalomépítés folyik a két ország között.

Uniós szankciók jöhetnek: 350 milliárdos korrekcióra szorul a magyar költségvetés

350 milliárd forintos korrigálásra szorul a magyar költségvetés az uniós pénzügyminiszterek szerint, erről az Európai Tanács (ET) pénteki ülése után határozatot is kiadtak - áll az ATV (http://www.atv.hu/belfold/20180623-koltsegvetes-tenyleg-ekkora-gond-van) összefoglalójában. A bírálat oka, hogy Magyarország nem teljesítette azt a vállalását, hogy másfél százalékon tartja a strukturális hiányát.