Kuna-botrány: kormányzati felelősök felkutatását javasolja a Jobbik

Az ellenzéki párt szerint kormányzati kapcsolatok és összejátszás révén követhette el.

A Jobbik szerint nincsen semmi meglepő abban, hogy egy maffiakormánynak a partnerei is csalók, bűnözők – reagált a legnagyobb ellenzéki erő Szijjártó Péter barátjának, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárának megvádolására. Úgy vélik, az a legszégyenletesebb az egészben, hogy a kommunikációs vállalkozó cégeinél több tízmilliárd forint közpénzt herdált el az Orbán-kabinet az elmúlt években hazugságkampányinak terjesztésére az adófizetők pénzéből. A párt szerint kormányzati kapcsolatok és összejátszás nélkül nem ment volna semmire a multimilliárdossá hízott Kuna és köre, vagyis további felelősök felkutatását javasoljuk a vádhatóságnak.

Mint arról reggel beszámoltunk, letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Kuna Tibor médiavállalkozóra különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása miatt. A vádhatóság szerint Fidesz-közeli üzletember összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek.

Letöltendőt kértek a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárára

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, és hamis magánokirat felhasználásával vádolják Kuna Tibort, Szijjártó Péter jó barátját, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárát. A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől Kuna Tibort, aki szerintük összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek - írja a 444.