A kormányt sem a zuhanó forint, de még az Orbán által jósolt válság sem érdekli

A Pénzügyminisztérium szerint nem kell módosítani a 2019-es költségvetést.

Adorján Richárd úgy ítélte meg, hogy

sem a jövő évre várt 2,7 százalékos inflációs előrejelzésén, sem a 4,1 százalékos GDP-bővülési prognózison nem kell változtatni.

Emellett a Pénzügyminisztérium nevében a helyettes államtitkár a költségvetéshez beérkezett, összesen 51 ellenzéki módosító javaslat mindegyikét lesöpörte. Ezek közül a gazdasági bizottság sem támogatott egyet sem.

Adorján szerint egyébként a forint történelmi mélyrepülésének

"nincs jelentős hatása a költségvetésre".

Itt egy igazi válság, és a kormány nem tud mit kezdeni vele

A magyar gazdaság „nem túl pozitív" helyzetéért a Magyar Nemzeti Bank vezetése legalább annyira felelős, mint Magyarország kormánya - véli a legnagyobb ellenzéki párt egyik vezető politikusa. Z. Kárpát Dániel alelnök keddi sajtótájékoztatóján bírálta a kormányt, amiért igyekszik elhárítani magáról a felelősséget.

Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke azt hangsúlyozta, hogy a jövő évi költségvetés nagyjából 4000 milliárd forint fejlesztésről és beruházásról rendelkezik, amelyből 2600 milliárd forint nemzeti forrás.

Volner János, a bizottság jobbikos tagja a "fenntarthatatlan célok költségvetésének" nevezte a törvényjavaslatot.

Rámutatott: nincs válasz a költségvetésben

  • a romló magyarországi demográfiai folyamatokra, vagy arra,
  • hogyan lehetne itthon tartani az országból kivándorló fiatal szakembereket.

Jelezte, ha az uniós támogatások elmaradnának, az ország gazdasága recesszióba fordulna.

Ha 400 forintra megy fel az euró, Matolcsyt akkor sem váltják le

Mielőtt bármit is írnék a szemünk előtt játszódó forint-drámáról, be kell ismernem egy szép, kövér tévedést. Nemrégiben mondtam valakinek, hogy Matolcsy György unortodox gazdaságpolitikája sok ponton megkérdőjelezhető, és jó eséllyel egy baromi nagy lufi az egész, de a monetáris politikát kétségtelenül jól csinálja. Nos, az utóbbi napokban egyértelműen kiderült, hogy épp itt lehet a legnagyobb gond.