Hasít a Tesla

A cég bejelentése szerint az idei esztendő második negyedévében 53 339 villanyautót gyártott, ami 55 százalékos mennyiségnövekedést jelent az előző három hónapos időszakhoz képest.

A siker a legolcsóbb Tesla, a Model 3 gyártásának felfuttatásának köszönhető. A második negyedéveben több ilyen típus gurult le a gyártósorokról, mint a Model S és Model X-ből összesen.

Elon Musk, a cég vezérigazgatója óriási teljesítménynek tartja, hogy sikerült duplájára növelniük a Model 3 gyártókapacitását úgy, hogy annak minőségét is megőrizték.

Bár további növekedést várnak, kapacitásuk még így is jóval alulmúlja az igényeket, ugyanis valamivel több mint 28 ezer Tesla Model 3-at szállítottak le a vásárlókhoz, miközben 420 ezer előrendelés érkezett a típusra.

Valaki szivárogtat a Teslánál

A levél szerint egy szabotőr ássa alá a cég munkáját, aki belenyúlt a meglévő termékek kódjaiba és illetéktelenekhez juttatott cégtitkokat.A szivárogtatót sejtető üzenet másnapján Elon Musk az egyik gyárban keletkezet tűzeset kapcsán küldött e-mailt a cég munkatársainak, akiknek számát jelenleg is csökkentik, hogy profitképessé váljon a Tesla.