Vettel nyerte a safety carnak köszönhetően izgalmassá vált Forma-1-es futamot

Hamilton és Raikkönen is a sírból hozta vissza a „meccset”.

A tegnapi időmérő edzés eredményeképp a két Ferrari a Mercedesek „szendvicsébe” került, a kvalifikáción Hamilton mögött Vettel és Raikkönen végzett, Bottas a negyedik lett. A rajt után Vettel megelőzte Hamiltont, aki koccant Raikkönennel. A brit pilóta visszacsúszott a mezőny végére, Raikkönent pedig 10 másodperces stop and go büntetéssel sújtotta a versenybíróság.

Mind a két visszaesett pilóta elképesztő tempót diktált, és sorban előzték meg az előttük futó kisebb csapatok autóit, így mindketten feljöttek pontszerző helyekre.

Az izgalmak a futam 33. körében kezdődtek. Marcus Ericsson nyitott DRS-sel akarta bevenni a célegyenes utáni kanyart, elvesztette uralmát a Sauber felett, a gumifalba csapódott, de a versenyző épségben szállt ki a kocsiból. Beküldték a safety cart, így aki akart, kijöhetett kereket cserélni. A safety car 38. körben engedte újra útjára a mezőnyt, de szinte azonnal újra be is kellett küldeni, ugyanis Carlos Sainz és Romain Grosjean egymást tette ki a kavicságyba. Bottas keményebb, használtabb gumin kint maradt, Vettel kijött lágyabb és frissebb keverékért.

Az 52 körös futam 42. körében indult újra a verseny, az élen Bottas, Vettel, Hamilton, Rakkönen volt a sorrend. A két frissebb gumin futó ferraris támadásba lendült, és bár Bottas körökön át hősiesen (és szabályosan) védekezett, a 47. körben Vettel szélárnyékból kibújva beszúrt belső íven és átvette a vezetést. Hamilton felzárkózott Bottasra, meg is előzte őt (aki nem nagyon védekezett), majd rá egy körre Raikkönen is elment a Mercedes finn pilótája mellett.

Az élen tehát Sebastian Vettel végzett, aki a világbajnoki pontversenyben 171 ponttal nyolc pontra növelte előnyét a második helyen befutott, 163 pontos Lewis Hamilton előtt. A harmadik helyen Kimi Raikkönen futott be, neki 116 pontja van. Negyedik lett Valtteri Bottas, ötödik pedig Daniel Ricciardo, a hatodik Nico Hülkenberg.

Két hét múlva a Német Nagydíjat rendezik, majd a Hungaroringre látogat a száguldó cirkusz.