Nem mehetnek a vb-döntőre a barlangból kimentett gyerekek

Egészségügyi okokból nemhogy repülőre nem ülhetnek, a kórházat sem hagyhatják el.

A thaiföldi labdarúgó szövetség jelezte a FIFA-nak, hogy egészségügyi okok miatt a barlangból az elmúlt napokból kimentett gyermekfocisták egyelőre nemhogy repülőre nem ülhetnek, de a kórházat sem hagyhatják el – írja a 444 az SCMP-re hivatkozva.

Hollywood már lecsapott a thai gyerekek történetére

Kihozták az utolsó négy gyereket és az edzőt is a thai barlangból. Magyar idő szerint kedd délutánra ért véget a napokig tartó mentőakció, melyben több mint ezer önkéntes vett részt. Egy forgatócsoport még a mentés befejezése előtt a helyszínre érkezett, hogy riportokat készítsenek egy jövőbeli filmhez.

Korábban Gianni Infantino, a FIFA elnöke meghívta a barlangban rekedt – akkor épp mentés alatt állt – gyerekeket az oroszországi világbajnokság vasárnapi döntőjére. A sportvezető a thai szövetségnek írt levelében akkor még bízott benne, hogy mindenkit sikerül kimenteni, és valamennyien tudják vállalni az utazást, amelynek minden költségét a nemzetközi szövetség állja. Hála Istennek – és természetesen a mentésben részt vevők munkájának – az összes gyermeket és edzőjüket is épségben ki tudták hozni, de egészségügyi okokból a döntőt csak távolról követhetik.

Emlékezetes, a június 23-án barlangban rekedt focista gyerekek rátalálásuk utáni harmadik kérdése már a foci-vb történéseire vonatkozott.