Az Újpest vezetett, de kikapott Azerbajdzsánban

Gyenge kezdés.

A lila-fehérek két játékosra nem számíthattak, ugyanis a bevándorlási ügyintézés során probléma lépett fel, így a mali Alassane Diallo és a nigériai Obinna Nwobodo nem kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumpapírokat.

A bakui összecsapás gyors újpesti góllal indult: Zsótér balról érkező beadását Nagy kapásból, kilenc méterről lőtte a kapuba. A lassan csordogáló mérkőzésbe az azeriek egyenlítő találata hozott lendületet: Pajovic ütötte ki rossz helyre a labdát egy távoli lövés után, a hazaiak francia csatára, Dabo pedig közelről nem hibázott. Az első félóra végén üres kapus ziccert hibázott az azeri gárda, amely ezt követően sorra dolgozta és hagyta ki a komoly helyzeteket, ám nem tudott előnybe kerülni, miként a szünet előtti percben nagy lehetőséget hibázó Újpest sem.

A fordulást követően hazaadás miatt az azeri öt és feles sarkáról végezhetett el szabadrúgást az Újpest, ám nem élt a helyzettel. Pajovic újra hibázott, ezúttal az ellenfélnek rúgta ki laposan a labdát, Dabo pedig 16 méterről eltekert mellette, a kapus elvetődni sem tudott. A hajrában a csereként beállt Mahmudov a kimozduló kapus fölött laza bokamozdulattal a hálóba emelt, így az Újpest 3-1-es hátránnyal várhatja a jövő csütörtöki visszavágót.

A Videoton 1-1-es döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligája selejtezőit Luxemburgban, az Európa-ligában induló Budapest Honvéd 2-1-re kapott ki Macedóniában, míg a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Maccabi Tel-Aviv ellen.

(fotó: ujpestfc.hu)