A fideszesek emelnék a képviselői fizetéseket

Kövér László csaknem 3 milliót vihetne haza havonta.

Egy Fidesz–KDNP-s javaslat értelmében az országgyűlési képviselők a jövőben a bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék – írja az Index. Ez egy „mezei” honatya esetében az eddigi bruttó 748 ezer forint helyett bruttó 948 ezret jelentene. A képviselőcsoportok vezetői ennek dupláját, a frakcióvezető-helyettesek pedig körülbelül másfélszeresét kapnák. A parlamenti bizottságok tagjainak fizetése 1,2-szeresére emelkedne.

A képviselői alapbér-növekedés miatt a lakhatási támogatásuk is emelkedik, ennek indokaként a fővárosi albérletárak emelkedését nevezték meg.

A portál kiszámolta, Kövér László házelnök jár a legjobban: keresete havi csaknem 3 millió forintra ugrik.

Az Index cikkére a Fidesz közleményben reagált. Mint fogalmaznak, „a parlamenti döntéshozók bére emelkedik utoljára”. Azt is megemlítik, „az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakul”.

Orbánnál is többet kereshetnek egyes miniszterek

A topmenedzseri miniszteri fizetésekről szóló hírt Gulyás Gergely erősítette meg a HírTV-nek a csütörtöki kormányinfón.A hírek szerint a legtöbbet az igazságügyi miniszter keresheti. A tárcavezetőknek ugyanis személyi illetményt állapíthat meg a kormányfő. A személyre szabott bér nem lehet magasabb a miniszter által felügyelt állami cég vezetőjének havi bérénél.