Szegény gyerekeket táboroztat majd a vb-jutalomból a horvát válogatott

Több millió dollárt adakoznak el.

FRISSÍTÉS: A hír ugyan nagyon hihetően volt tálalva, le is közölte világszerte egy csomó sajtóorgánum, ám sajnos nem igaz. 

Kamulevelet szopott be a fél világsajtó, a horvát válogatott nem jótékonyodja el jutamát

A fake news forrása egy horvát ellenzéki újságíró, Igor Premužić cikke volt, aki a Dalicom nevű portálon közölt egy "nyílt levelet" Zlatko Dalić nevében. A délvidéki Szabad Magyar Szó által kiszúrt írásban Premužić a horvát szövetségi kapitány szájába adva sorolja fel, mi mindennel elégedetlen hazájában, és miért tartja visszásnak, hogy a politikai elit igyekszik a sportsiker fényében fürdőzni.

 

A világbajnokságon több válogatott jelentette be, hogy a honoráriumát jótékony célra ajánlja föl.

A briteknél ez már hagyománynak mondható, de Kylian Mbappe, a franciák ifjú sztárja is minden jutalmát jótékony célra ajánlotta, ahogy Ante Rebic, a horvátok játékosa is ebből fizette vissza szülőfaluja összes lakosának hitelét.

A horvát válogatott sztárja visszafizette szülőfaluja összes lakosának hitelét

Rebic egy Split melletti faluban (Imotski) nőtt fel, édesanyja jogi asszisztensként, édesapja buszsofőrként dolgozott. 19 évesen került Olaszországba, de karrierje nehézségekbe ütközött: 2013 óta a Fiorentina három klubnak is kölcsönadta (Hellas Verona, RB Leipzig, Frankfurt), végül utóbbi klubban töltött második szezonja hozta meg az áttörést, nyáron az Eintracht élt is 2 millió eurós opciós vásárlási jogával, ha úgy akarják, a vb után szép haszonnal adhatnak túl rajta.