Izraelben tüntettek Orbán ellen

A Transparency International helyi csoportja szervezte.

A Transparency International Israel által szervezett tüntetők elállták az Izraelben vendégeskedő Orbán Viktor útját, mikor a magyar kormányfő távozni akart a Jad Vasem múzeumból – írja a 24.hu a The Jerusalem Postra hivatkozva. A tiltakozók magyar és héber nyelvű „Soha többé!” és „Szégyelld magad!”feliratú táblákat tartottak fel.

A lap szerint a tüntetőket a rendőrség távolította el, a hírek szerint azért tiltakoztak, hogy a Jad Vasem fogadta Orbánt, miközben a magyar miniszterelnök folyamatosan építi le a magyar demokráciát, és kampányt folytat Soros György, egy magyar állampolgárságú zsidó ellen. Orbán a Jad Vasemben gyertyát gyújtott az Emlékezés Sátrában, a múzeum azt közölte, nem ők döntik el, hogy kit fogadnak, hanem a Külügyminisztérium.

Orbán szerint Közép-Európában csökken, Nyugat-Európában nő az antiszemitizmus

Azonos módon látják a XXI. század néhány kérdését az izraeli miniszterelnökkel, így a biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem kérdését és a modern kori antiszemitizmus problémáját - erről beszélt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor csütörtökön Jeruzsálemben.