Tóth Péter szerint manipulálták a róla készült hangfelvételt

A Jobbik csongrádi elnöke úgy véli, így akarják lejáratni pártját.

Tóth a felvétellel kapcsolatban kijelentette, hogy egyértelműen összevágott, manipulált anyagról van szó. Szerinte az eredeti felvétel bizonyítaná, hogy a kormánypárti sajtóban ellene felhozott vádak nem igazak.

"Ez egy rendkívül gusztustalan és aljas támadás a Novák-féle párt részéről"

- mondta el az ellenzéki politikus, aki méltatlannak érzi, hogy olyan látszatot akarnak róla kelteni, hogy ő bárkit is meg akart volna vesztegetni, erről szerinte szó sem volt.

A beszélgetésben elhangzó pénz kérdéséről a Csongrád megyei elnök elárulta: az is csupán egy kiragadott részlet, valós kontextusban a kijelentés arra utalt, hogy ha kell, akkor minden szükséges segítséget megad a küldötteknek a Budapestre való eljutáshoz, legyen az autó vagy útiköltség; illetve taggyűlés összehívásához ajánlotta föl a saját irodáját.

Azokra fölvetésekre, miszerint ne lett volna tiszta küzdelem a Jobbik legutóbbi tisztújító kongresszusán és Toroczkai Lászlót "elütötték" volna az elnöki pozíciótól, Tóth Péter úgy reagált:

"A legnagyobb hiba, az volt, hogy Toroczkai egyáltalán felvételt nyerhetett a pártba. Ő nem csapatjátékos, neki csak egy dolog számít: Toroczkai László."

A politikus hozzátette: úgy érzi, a történtek őt igazolják, az egykori alelnök pedig csak saját magának köszönheti, hogy alulmaradt a megmérettetésen.