Ez a menő! A propaganda-államtitkár szerint nőtt a hazai focimeccsek nézőszáma

Ha ő mondja.

Szilágyi György és Apáti István jobbikos országgyűlési képviselők írásban fordultak Orbán Viktorhoz, emlékeztetve a miniszterelnököt egy korábbi kijelentésére a pirotechnikáról, miszerint

"nem igazi a hangulat nélküle és nem érti, az MLSZ miért tiltja."

Valamint ígéretet is tett arra, hogy a kormánypárti politikusok meg is szavaznának egy erre vonatkozó módosítót.

Az ellenzéki politikusok arra is felhívták a figyelmet,

"az elköltött súlyos közpénz milliárdok ellenére a szurkolók nem tértek vissza a stadionokba".

Sajnálatos módon nem Orbán Viktor, hanem csak a propaganda-államtitkár, Dömötör Csaba válaszolt (és egészen elképesztő módon, egyszer sem hozta szóba Vona Gábort). A kormánypárti politikus elismerte, "örök vita tárgyát képezi az, hogy kell-e szabályozni a pirotechnikai eszközök birtoklását és használatát", ugyanakkor konkrét állásfoglalásra már nem futotta tőle, csak annyit biggyesztett hozzá a megjegyzéséhez, hogy azt nemcsak az MLSZ, de az UEFA, és a FIFA is tiltja.

Aztán jött az, aminek jönnie kell - válasz a csillagkapun túlról:

"Szeretném arra is felhívni a figyelmüket, hogy a labdarúgó-mérkőzések nézőszám-növekedésében nagy szerepet játszottak a stadionépítések, korszerűsítések, mint ahogy a kamerarendszerek kiépítése, valamint a névre szóló jegyértékesítés bevezetése is."

Egyébiránt a legutóbbi Nb1-es forduló kifejezetten látogatott volt, legalábbis a Nemzeti Sport adatai szerint. Az Újpest szombathelyi vendégjátékát látták a legtöbben a helyszínen (4965 néző), de a Diósgyőr-Felcsút (4349) valamint az MTK-FTC (4079) is jól produkált.

(Címlap- és borítókép: jelenet a Diósgyőr-Mezőkövesd meccsről - azokon a székeken pont nem ült senki).