Egy gólra mindenképpen jó volt az Újpest a spanyol sztárcsapat ellen

A lilák végül 3-1-re kaptak ki.

A Sevilla a legnagyobb sztárjai nélkül lépett pályára, nem volt a kezdőben a két spanyol világbajnok, Jesus Navas és Nolito sem, viszont az argentin Banega a kezdősípszótól kezdve ott volt a gyepen.

A mérkőzés első 5 perce után már kijelenthettük, az Újpest egyáltalán nem játszik megilletődötten. A nigériai Obinna például a 10. percben már a második megkerülős cselét mutatta már be. Igaz, az első szögletet a spanyolok lőhették, azt is csak a mérkőzés 15. percében. Majd következett egy újabb spanyol helyzet, ezúttal Escudero a 18. percben veszélyeztetett fejjel. Jellemző a meccs intenzitására, hogy a második szöglet, és az újabb helyzet a 25. percben következett, Carisso révén.

Aztán végre az Újpest is veszélyeztetett! Zsotér Donát 20 méterről lőtt nagy erővel, alig kerülte el a labda a spanyol Sergio Rico kapuját. Nagy Dániel aztán a 30. percben már majdnem gólt is lőtt: a tizenhatoson belüli próbálkozásába belevetődött Mercado, a szögletből  már nem lett semmi.

A 36. percben aztán Sarabia góljával a spanyolokhoz került az előny. Egy mintaszerű kontra után, egészen közelről helyezett az Újpest kapujába. A gól megzavarta kicsit a hazaiakat, a Sevilla is picit magasabb tempóra kapcsolt, ekkor sarokkal passzoltak egymáshoz.

De a legnagyobb tapsot Zsótér Donát kapta, amikor támadó létére utolsó emberként ért vissza szerelni az újpesti térfél közepére a 41. percben. 

És akkor az 50. perc... Labdát vesztett az Újpest a Sevilla térfelén, jött a villámgyors kontra, aminek a végén Sabaria 3 méterről lőtt gólt, megszerezve csapata és saját maga második gólját.

Az 58. percben azonban Obinna így is gólt lőhetett volna, ha nem egyből próbálja a labdát kapura lőni. Aztán kiderült, ez még csak a kezdet, az Újpest átvette a kezdeményezést. Két perccel később egy nagyszerű akció futott végig a jobb oldalon, Obinna most tökéletesen centerezett, ám az érkező Nagy Dániel 8 méterről a kapu fölé vágta a labdát.

Az Újpest belelendült! A 75. percben Obinna egyedül vezethette a labdát a spanyol kapura, de Sergio Rico hatalmasat védett. És így jutottunk el a 77. percig, amikor a végig agilis, mindössze 22 éves Zsótér Donát 21 méterről egy óriási gólt lőtt a sztárcsapat kapujába.

A gól viszont felpaprikázta a Sevillát, gyors egymásután több helyzet is született, a kolumbiai Muriel aztán az egyikből 83. percben betalált, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Az Újpest nem vallott szégyent, igaz így is 7-1-es összesítéssel, kettős verességgel esett ki. Ha ki kell emelnünk játékosokat, akkor Zsotér és Obinna játéka kifejezetten vagány, látványos volt, és eredménnyel is párosult (a nigériai adta a gólpasszt egy szóló után).

Ugyanakkor augusztus 2-ra csak egy magyar csapat maradt Európában, a Mol Vidi.

(Galéria, címlap- és borítókép: újpesti gólöröm - fotó: Béli Balázs)