A Facebook, az Apple és a Spotify is letiltotta az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó műsorvezető oldalait

Alex Jones állítólag "megsértette" a közösségi oldalak értékeit.

A letiltott oldalak között van az Alex Jones Channel Page, az Alex Jones Page, az Infowars Page és az Infowars Nightly News Page.

A Facebook szerint azért, mert indokoltnak találták azt a nagyszámú feljelentést, amit a felhasználók eljuttattak hozzájuk.

A vállalat szóvivője közölte: Alex Jones oldalai mind szöveg-, mind képi világukban dehumanizáló módon mutatták be a muszlimokat, a transzneműeket és a bevándorlókat, és gyűlöletbeszéd miatt leszedik ezeket a Facebookról. Hozzátette: a tiltásnak semmi köze Jones összeesküvés-elméleteihez, amiket 9/11-ről vagy a Sandy Hook-tömeggyilkosságról terjeszt.

Néhány órával a Facebook tiltása előtt az Apple is jelezte, hogy többet nem ad helyt olyan linkeknek a kínálatában, amelyeken keresztül elérhetőek az amerikai műsorvezető podcast-jai. A Spotify szintén úgy döntött, hogy tiltja Jonest.

1999-ben alapította az Infowars nevű honlapját. Ezen összeesküvés-elméleteit is közzé szokta tenni, amelyekkel a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után kezdett el leginkább foglalkozni. A műsorvezető több tüntetést szervezett már a befolyásos Bilderberg Csoport gyűlésének helyszíneire is.