"Bencsik Úr!Átállt a sötét oldalra???"

Véletlen lenne?!

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy az Orbán-kormány 2018 augusztusában valamiért úgy érezte, hogy most jött el az ideje a hosszú évek óta működő gender studies központi betiltásának.

Csakhogy jobboldaliként nehéz elfogadni a központi ukázt,

főleg 28 évvel a rendszerváltást követően.

Bencsik Gábor, akit aztán nem lehet baloldali elhajlással vádolni - írásai mellett emlékezetes csörtéi voltak a Hír TV-ben is a szerinte polgári kormány védelmében - a közösségi oldalán fogalmazott meg kritikát a tiltással szemben.

"Ha igaz a hír, akkor most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől"

- kezdte a bejegyzését, majd többek között ezzel támasztotta alá a véleményét:

"Ha igaz a hír, akkor itt ráadásul alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla. Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket?"

Szintén fontos üzenet az utolsó bekezdés is, amely egyúttal rámutat arra is, mennyire nem jobboldali az Orbán-kormány:

"Ne legyen hát igaz a hír. A kormány ne akadályozza meg a társadalmi nemek mesterszak további működését. Bízzon bennünk, nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiekben, hogy megvédjük azokat az értékeket, amelyekkel azonosul".

Nem is maradhatott dühödt válasz nélkül a kánonból való kiszólás. Megjelentek a fideszes kamuregek, és az őket követő nyugdíjasszekció is. Kitűnő bepillantást nyújt abba az elvakult, szemellenzős virtuális világba, amelyet a Fidesz az alattvalói számára megalkotott.

Érdemes elolvasni a teljes bejegyzést, és a kommenteket is.