A fideszes többség nem támogatta az egyetlen jelöltet, ezért jövő héttől nem lesz igazgatója a pásztói ovinak

Kis magyar abszurd.

Elutasította az egyetlen jelölt pályázatát a helyi egyesített óvoda vezetésére a fideszes többségű képviselő-testület Pásztón – írja az Index. Augusztus közepén lejár a jelenlegi vezető megbízatása, helyettese nincs, a nevelési év lassan kezdődik.

A három tagintézmény kilenc csoportjába 225 gyerek jár, Zagyi Editet 2017 áprilisában nevezték ki megbízott vezetőként.

Idén tavasszal egyedül ő pályázott az egyesített ovi igazgatói tisztségére, a nevelőtestület 10:6 arányban támogatta, az alkalmazotti testület 19:17 arányban szavazott mellette.

Zagyi rendet akart tenni, elmondása szerint megvont olyan jogtalan kedvezményeket, mint a fekete szabadságok.

A helyzet lassan eldurvult a fideszes önkormányzat és a nem fideszes Dömsödi Gábor (igen, a volt tévés) polgármester között, a testület ezért feloszlatta magát, időközi választás augusztus 12-én, szóval most vasárnap.

Zagyinak állítólag a szemére vetették, hogy „Dömsödi embere”, így gyakorlatilag borítékolható, hogy a fideszes képviselők soha nem fogják megszavazni az óvoda élére. Zagyi erre úgy reagált, hogy mindig Fidesz-szavazó volt, de soha nem politizált, jól együtt tudott dolgozni a független Dömsödivel is.

A rendkívüli ülésen kiderült, hogy az önkormányzat kapott egy levelet az óvoda 12 dolgozójától, ami az igazgató ellen szólt. Bírálták a személyzeti döntéseit és vezetési stílusát, ugyanakkor azt is javasolták, hogy csak egy évre nevezzék ki, ami alatt bizonyítani tudja rátermettségét.

Ez viszont törvénytelen eljárás, ha a pályázat szabályos, és a testület támogatja a jelöltet, akkor kötelezően öt évre szól a kinevezés.

Összességében ott tartunk, hogy a huzavona miatt jövő héttől nincs igazgatója az óvodának.