Augusztus 24-én civilek tüntetnek Budapesten a rendőrök, a tűzoltók és a mentők megélhetéséért

A Kodály-köröndön lesz a megmozdulás.

A szervezők a kormány egyenruhásokat és megélhetésüket veszélyeztető tervei ellen készülnek szót emelni, a rendezvényen pedig mindenkinek biztosítják majd a megszólalás lehetőségét, akik szeretnék kifejezni véleményüket a tervezett intézkedésekkel kapcsolatban.

Alább közöljük a civilek felhívását:

"Május közepén néhány civil elhatározta, hogy kiáll azokért, akik a mindennapok során olykor láthatatlanul, máskor semmibe véve, kihasználva, méltatlan körülmények között, vagy az életüket, testi épségüket kockáztatva tesznek értünk és a hazánkért.

A rendőrökért, mentőkért, tűzoltókért és katonákért tartunk egy szolidaritási demonstrációt augusztus 24-én 18:00 órától.

A demonstrációról röviden: szeretnénk több interaktív szituációs gyakorlattal - játékkal - a résztvevőket is bevonni, bemutatva a hivatásosok munkájának nehézségeit, kihívásait, hogy ne csak néhányan beszéljenek a színpadon, míg a többiek hallgatják.
Ez a rész kb. másfél órát vesz majd igénybe, utána következik egy open mic/speakers' corner jellegű, néhány órás szakasz, amely során aki kíván, felszólalhat, elmondhatja a véleményét, vagy egy történetet valamely hivatásos szervvel kapcsolatban; amikor senki sem beszél, zenét sugárzunk a színpadról. Tervezzük, hogy eközben valamely kapitányság(ok)nak, állomás(ok)nak (rendőr/mentő/tűzoltó) beadunk egy levelet, ha úgy tetszik, petíciót, amelyben megkérjük őket, hogy figyeljenek, vigyázzanak az állományban szolgálókra.

A demonstráció neve, helyszíne és időpontja:
Civilek az egyenruhásokért - szolidaritási tüntetés
Budapest, VI.ker. Kodály Körönd
Gyülekező: 2018. augusztus 24. 17:30
Kezdés: 18:00

https://www.facebook.com/events/1809878255973838/
https://fb.me/civilegyenruhas

Mutassunk szolidaritást - közösen!

Üdvözlettel:
Civilek az egyenruhásokért,
Oktogon Közösség,
Szabad Lépés Mozgalom"

Szabadnapok helyett emberi fizetéseket és túlórapénzt követelnek a tűzoltók

Az összeállításban megszólaló lánglovagok szerint a Fidesz már akkor becsapta őket, amikor 2012-ben megszüntette a szolgálati nyugdíj lehetőségét, majd helyette előállt az "életpályamodell" kamujával, amibőlnem teljesült az 50 százalékos, fokozatos bérfejlesztés ígérete, ennek az azonnali 30 százalékos etapjára is hiába vártak.