A magyar futball legnagyobb ellensége nem a bekapott gól, hanem a hazugság

Remélhetőleg ezt ők sem hiszik el.

Ahogy arról beszámoltunk, vereséggel kezdte a Marco Rossi vezette nemzeti tizenegy a Nemzetek Ligája C-csoportját, azonban az, aki nem látta a meccset, és az eredmény ismerete nélkül csak az állami tévé szakértőinek véleményére hagyatkozhatott, hihette azt, hogy a magyar csapat győzött.

Bozsik "Petya bá" Péter - aki azzal írta be magát a futball történelemkönyvébe, hogy a válogatott az ő vezetésével kapott ki először Máltától (2006. október 11.) - odáig jutott a meccs értékelésében, hogy kijelentette:

"én nem tudok semmi rosszat mondani erről a meccsről".

Ez érezhetően őt is meglepte, mert nem bírta ki nevetés nélkül.

Buzsáky Ákos is igyekezett mindent megtenni azért, hogy ne veszítse el a közpénzből finanszírozott munkahelyét (hiszen a hazai harmadosztályban, a III. kerület edzőjeként kikezdték őt a szurkolók a csapat gyenge teljesítménye miatt): bár kritikusan megjegyezte, hogy a finnek által lőtt gól előtt nemcsak a védelem hibázott, de éles szemmel azt is megállapította:

"a finn csapat úgy jött le a pályáról, mint egy vert sereg".

Az már ilyenkor fel sem tűnik, hogy a 2Rule reklámarca, Molnár Mátyás azt szűrte le a mérkőzés statisztikájából, hogy mindenben a finnek fölé emelkedtünk, és hogy még a mérkőzés közben Hajdú B. István arról beszélt, hogy

"azért lenne fájó elbukni ezt a mérkőzést - függetlenül a 2 finn kapufától -, mert voltak helyzeteink".

Ha ezeket a 2018-ban még nyeretlen(!) magyar válogatott tagjai elhiszik, az valóban nagyobb veszélyt jelent a labdarúgásunkra, mint a Kádárról oly könnyedén leforduló Pukki.