Seehofer: Bajorország csak a CSU-val maradhat stabil és sikeres

Horst Seehofer rámutatott, hogy Bajorország néhány évtizede még a kevéssé jómódú tartományok közé tartozott, egészen a német újraegyesítésig más tartományok támogatására szorult.

Azóta viszont "prémium" tartománnyá, egyenesen "földi mennyországgá" változott, ami elérhetetlen lett volna a CSU nélkül - emelte ki a Bajorországot egyedül kormányzó párt vezetője.

Bajorország eredményei az élet minden területén kiemelkedőek, a közbiztonságban például "fényévekkel" jár a többi 15 német tartomány előtt - húzta alá a CSU elnöke.

A legutóbbi felmérések szerint a párt története egyik legrosszabb eredményét érheti el a választáson és elveszítheti az abszolút többséget a müncheni Landtagban, a szavazatok 35-36 százalékát szerezheti meg, szemben az öt évvel ezelőtti 47,7 százalékkal.

Seehofer: az AfD az állam ellenfele

A német belügyminiszter interjút adott a dpa hírügynökségnek - szúrta ki a 444. Seehofer nekirontott az AfD-nek, ami végső soron érthető is, Bajorországban négy hét múlva tartományi választások lesznek.Seehofer szerint lehullott a lepel az AfD-ről, a bevándorlásellenes párt elbizakodottá és radikálissá vált.