Ordas hazugságon kapták Orbán helyettesét

Minden rendben volt a svédeknél, kivéve egy kis lopást.

Szilágyi György jobbikos képviselő hétfőn az Országgyűlésben beszélt arról,  hogy Semjén Zsolt

"a vadászatai során bizonyára elveszíti politikus jellegét,"

ezért fogad el magánemberektől több millió forintos ajándékokat, az pedig nyilván csak a véletlen műve, ha ezek a magánemberek később busás állami támogatásokat nyernek el.

Szilágyi szerint ha Semjén nem veszítené el „politikus jellegét”, akkor bizony felmerülne vele szemben a korrupció és vesztegetés lehetősége is.

"Nem érzi úgy, hogy egy miniszterelnök-helyettesnek morálisan vállalhatatlan, hogy többmilliós ajándékokat fogadjon el?"

- tette fel a kérdést.

Szemtől szembe kérdezték be Semjén Zsoltot a helikopteres luxusvadászatairól, szerinte az nem is luxus

Szilágyi György jobbikos képviselő azzal támadta Semjént, hogy ő a vadászatai során bizonyára elveszíti politikus jellegét, ezért fogad el magánemberektől több millió forintos ajándékokat, az pedig nyilván csak a véletlen műve, ha ezek a magánemberek később busás állami támogatásokat nyernek el.A jobbikos képviselő szerint ha Semjén nem veszítené el „politikus jellegét", akkor bizony felmerülne vele szemben a korrupció és vesztegetés lehetősége is.

A miniszterelnök-helyettes válasza úgy foglalható össze: dehogy érzi. Szerinte "luxusról szó sem volt", hiszen "öt hótrészeg számival" kellett együtt aludnia. Sőt, hozzátette: 

"maguk a svédek nyilatkoztak arról, hogy minden törvényes, szabályos és korrekt volt."

Ezzel viszont szép kereket hazudott. Nem tudni, hogy a "svédek" körében végeztek-e felmérést Semjén vadászatának megítéléséről, az azonban tény, hogy a svédországi hatóságok nyomozást indítottak az ügyben,

mivel a Nemzet Fővadászánának sikerült kilőnie, majd el is szállíttatnia egy magántulajdonban levő rénszarvast.

Így az a sajátos helyzet állt elő, hogy Európa egyik, ha nem a legkorruptabb rezsimjének emblematikus alakja

nem itthon, hanem külföldön lett érintettje egy lopás miatti nyomozásnak.

Az RTL Klub Híradója rákérdezett a svéd rendőrségnél, hogy vajon valóban mindent "törvényesnek, szabályosnak és korrektnek" találtak. A hatóságok azonban Semjén állításával ellentétben azt válaszolták, hogy a nyomozás még folyamatban van, így ezzel kapcsolatban semmilyen megállapítást nem tettek még.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)