Álhír volt az ellenkezője, hivatalos: tényleg kirúgják a szívsebész főorvost

Nem gondolták meg magukat, nem kell a szívsebész.

Az Alfahír is beszámolt arról az országon végigsöprő hírről, hogy távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről Dr. Székely Lászlónak, miután egy olyan fiatal nő szívbillentyűjét operálta, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Ezt ki kellett venni, de azért, hogy ne éljen felemás mellekkel hónapokig és ne kelljen újra kés alá feküdnie, az orvos egy plasztikai sebész segítségét kérte, aki besegített műtét közben egy új implantátum behelyezésével.

Székely Lászlóval a műtét után közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből, magyarul kirúgták.

A probléma csak az, hogy az orvos kirúgása miatt a műtétek is elmaradnak. Ezek ugyanis néhány kisebb vágással járnak (ezt minimál invazív szívsebészetnek hívják), ezeket viszont csak Székely László végezte az intézetben, ahol a beavatkozásra váró betegeknek elvileg felajánlották, hogy a mellkas felnyitásával végzik el az operációt, de ezt senki nem vállalta.

Aztán jött az örömhír, pénteken a fideszes Pesti Srácokon megjelent egy névtelen cikk arról, hogy megegyezett az intézet főigazgatója, Andréka Péter és az általa elbocsátott Székely László, így az orvos tovább maradhat az egészségügyi intézményben. Azt is írták, hogy Székely csak három hónapig marad a kardiológiai intézetben, utána a Honvéd Kórházban folytatja munkáját.

Nem sokkal később azonban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményt adott ki, amiben azt írják: a felröppent hírekkel ellentétben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet fenntartja munkajogi intézkedését dr. Székely László főorvos úrral szemben, ami szerint mégis ki van rúgva, a névtelen PS-cikk álhír volt.