Lemondott polgármesterségéről Nagytőke vezetője

Időközi választás jön.

Az egykor még jobbikosként polgármesteri címet elnyerő, majd a Mi Hazánk Mozgalomban kikötő politikus a hétvégén adta be lemondását. Szél Csaba a Délmagyar szerint belső ellentétek miatt döntött így, mert mint írják, „belefáradt” a konfliktusokba.

A lap úgy tudja, a polgármester írásban jelezte az illetékes jegyzői hivatalnak lemondását, így hétfőtől hivatalosan nem ő vezeti a települést. Szél Csaba 2016 szeptemberétől irányította a községet, akkor a Jobbik támogatásával tudott magabiztosan nyerni.

– Szerettem volna végigvinni ezt a ciklust, de belefáradtam a küzdelembe. Nem jutottunk közös nevezőre a testülettel, nem volt meg a közös hang. Nehéz úgy dolgozni, hogy mindenben a negatívumot látják, ha állandóan a fogást keresik az emberen

- fogalmazott a Délmagyarnak.

Nemzeti néppárt: óriási fölénnyel nyert az új jobbikos polgármester

Az Alfahír úgy tudja, a vasárnapi választás eredménye a következő:Szél Csaba (Jobbik): 63%Varga Lászlóné (Független): 15%Aradi Imre (Független): 11%Határné Bottány Erika (Független): 11%Nagyvári László Gábor (Munkáspárt): 0%Nagytőkéről nemrég riporttal jelentkeztünk: sajnos a falut az átlagos magyar leépülés jellemezte eddig, a fiatalok elvándorlásával, a munka, valamint a közösségi élmény teljes hiányával.

Dr. Sztantics Csaba jegyzőtől úgy tudják, a helyi választási bizottság 25-én, kedden ül össze, hogy 90 napon belül kiírják az időközi választást.

Szél Csaba lemondása után állítólag visszatér a civil életbe, de mellette a politikában is szerepet vállal.