Nem épült meg a központi helyszín: meglévő sportcsarnokokban tartják majd a Maccabi Európa Játékokat

Hát ezért drágult folyamatosan a zsidó olimpia?

A kommünikét azután adták ki, hogy szeptemberben másodjára is eredménytelen lett a Kerepesi úti Sportpark felépítésére kiírt közbeszerzési pályázat - írja a 444.

A komplexum a zsidó olimpiaként emlegetett, 2019. július 29. és augusztus 7. között Magyarországon rendezendő Maccabi Európa Játékok központi helyszíne lett volna.

A tervezett MTK Sportváros edző- és versenyközpontot építtetőként, állami támogatásból az MTK Sportegyesület valósítja majd meg, mivel a projekt közbeszerzési pályázatára beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb értékű is több mint duplája volt a fejlesztés megvalósítására biztosított költségvetési forrásnak.

A Miniszterelnökség úgy fogalmaz, hogy a sportkomplexum tervezett Kerepesi úti helyszínén a Játékok idején éremosztó ünnepségeknek, kulturális eseményeknek is helyt adó, kikapcsolódást és vendéglátást biztosító Maccabi Falu működik majd. A végleges helyszínekről a szervezőknek 2019 januárjáig kell tájékoztatni az Európai Maccabi Szövetséget, de az MTK ezt már idén megteszi, együttműködve a sportért felelős államtitkárral.

A kormány a döntéséről tájékoztatta az Európai Maccabi Szövetség, a Maccabi VAC, a MAZSIHISZ és az MTK vezetőit, akik a döntéssel egyetértettek, és megállapították, hogy a döntés logikus, a helyzet szükségszerű következménye, és a kivitelezési kockázat kiküszöbölésével még biztonságosabbá teszik a 15. Maccabi Európa Játékok eredményes megrendezését, hiszen a már rendelkezésre álló színvonalas budapesti sportinfrastruktúrában már most is biztosított a Játékok magas színvonalú lebonyolítása - áll a közleményben.

Vizes vb-effektus: már a tervrajzoknál 60 millióval drágult a Maccabi Játékok költségvetése

Még csak a tervezési szakaszban járunk, máris megkezdődött a folyamatos drágulás.Az építész iroda a vállalt 660 millió forint helyett sajnos csak 723 millióért tudja elkészíteni a tervrajzokat.A zsidó olimpiának is nevezett Maccabi Játékokra összesen mintegy 30 milliárd forintot szán a kormány az eredeti tervek szerint. Meglátjuk, mennyi lesz a vége.