Farkas Flórián szerint a Sargentini-jelentés veszélyezteti a cigányság felzárkóztatását

Véletlenül sem az, hogy olcsó szavazógépnek használja őket a Fidesz.

"Nyolcszázezer fővel csökkent a szegénységben vagy társadalmi kirekesztettségben élők száma 2013 óta"

- ezzel az erős felütéssel kezdte mondókáját a Fidesz bújócska-rekorder cigányügyi kulcsembere.

Farkas szerint nem az veszélyezteti a magyarországi cigányság felzárkózását, hogy Orbán Viktor továbbra is az egy konzervvel megvehető szavazóbázis szintjén akarja tartani őket, hanem - kapaszkodjunk meg -

az Európai Parlamentben kétharmaddal elfogadott Sargentini-jelentés.

A Fidesz országgyűlési képviselőjének kivételesen sikerült érdemi tartalommal is megtöltenie a fideszes pártlapot, ugyanis rámutatott, hogy a jelentésben olyan blődségek szerepeltek, mint hogy a cigánygyilkosságok 2010 után történtek, vagy hogy "szélsőjobboldali félkatonai szervezetek tevékenykedhettetek" a Fidesz ideje alatt (erre 2010 előtt sem került sor, hisz a Magyar Gárda se félkatonai, se szélsőjobboldali nem volt).

Farkas Flórián ugyanakkor elhenceg azzal - a radikalizmust hiányolók külön figyeljenek! -, hogy

"Orbán Viktor első intézkedése volt kormányra kerülése után, hogy a Magyar Gárda működését betiltsa".

Hozzátette: a Lungo Dromot nem kereste meg Judith Sargentini, pedig ellenkező esetben

"kiderülhetett volna, hogy Magyarország, illetve demokratikus módon újraválasztott kormánya elkötelezett a rasszizmus, a romaellenesség és a gyűlöletkeltés ellen".

Ezzel meg is érkeztünk a színtiszta science-fiction területére (hol "romabarát" az a kormányzat, ami például a közmunka elvételével zsarolja, és így rángatja dróton a választásokon a hazai cigányságot?), amit a cigány vezető csak tetéz az olyan kijelentéseivel, hogy

"a magyar miniszterelnök és kabinetje végezte eddig a legtöbbet a magyarországi gyermekéhezés felszámolása és a szegények iskoláztatása, oktatása érdekében, mintegy nyolcszázezer fővel csökkent a szegénységben vagy társadalmi kirekesztettségben élők száma 2013 óta".

Örömét fejezte ki ugyanakkor, hogy "a Btk. szigorításával a rasszista indíttatású bűncselekményeket a korábbinál is súlyosabb büntetési tétellel sújtják. Sőt: a gyűlöletbeszéd tilalma az Alaptörvényben is megjelenik".

Farkas Flórián szerint

a cigány felzárkózáspolitika meghozta az elvárt eredményeket, sikerült több százezer hátrányos helyzetű cigány és nem cigány embert ismét munkához juttatni.

Mint fogalmazott:

"bővítettük az egészségügyi szűrővizsgálatokat, csökkent a korai iskolaelhagyók száma, egyre több cigány fiatal szerez érettségit, diplomát".

És csak nem fogynak ki az utópiafestés fáradhatatlan, életerős ecsetvonásai, a továbbiakból megtudjuk, hogy a Fidesz

  • közösségi házakat nyitott,
  • komplex programokat indított a nyomortelepek felszámolására,
  • minden rászoruló gyermek meleg ételt kap (igen, mindegyik),
  • kulturális programok segítik a közösségi élet újraéledését
  • a Tanoda-program már kétszázhetven helyszínen zajlik, hétezer tanulóval,
  • a szociális földprogramba pedig hétezer-nyolcszáz család kapcsolódott be.

Mielőtt eljutottunk volna a Fidesz által a Holdra küldött első cigány űrhajósig, hála égnek kifogyott a szuszból a nagy mesemondó, aki - mint fogalmazott - ezzel jól megvédte "a migrációt határozottan elutasító Magyarországot".

Összességében érvelése volt olyan precíz és helytálló, mint a Sargentini-jelentés. Köszönjük.