Gulyás Gergely: jogilag és erkölcsileg is rendben van Orbán luxusrepülése

Gulyás Gergely a Kormányinfón leszögezte: jogilag nonszensz számonkérni Orbán Viktoron, hogy Garancsi István állta magángépes útját a Vidi bulgáriai meccsére.

A politikus szerint látszik, hogy beindult az EP-kampány, ezért számolnak személyes lejárató akciókkal, ezt is annak tartja. Elmondása szerint saját maga nézett utána, hogy az utazás értéke nem haladja meg a képviselői juttatás havi összegét, ezért nem törvényellenes.

Különben is, Orbán Viktor mindig ott van a magyar sport szempontjából meghatározó eseményeken, de az ilyen juttatásokat nem képviselői minőségében kapta/kapja. Gulyás szerint erkölcsi problémák sincsenek, mert akkor sem lenne kritika, ha a katalán elnök a Barcelona klubelnökével utazna a Barcelona meccsére.

A legjobb rész csak most jön: Gulyás szerint majd Orbán Viktor eldönti, hogy bele kell-e írnia a vagyonnyilatkozatába az ilyen ajándékokat.

Hollik István nem volt ennyire visszafogott az ATV stúdiójában:

Hollik: Orbán magánrepülése nem ajándék, hanem barátság

Hollik az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége, Krug Emília, valamint Gergely Márton és Stumpf András kérdezték. Hollik lelkesen magyarázta, hogy miért nincs gond az Orbán-Garancsi ajándékozással, ami az országgyűlési törvény alapján jogszerűtlen is lehet a sima korrupciógyanú mellett.

(fotó: Soós Lajos / MTI)