Ezeket a leveleket írhatta a Belügyminisztériumnak a Teréz körúti robbantó

Nyilvánosságra került néhány levél.

A lap így idézi az egyik levelet, amit állítólag a P. László számítógépén találtak, de elküldeni már nem tudta, mert elfogták:

„A robbantás nem a célunk. A robbantás csak egy eszköz a célunk eléréséhez. Ebből a trágyából akár több tonnásat is össze lehet gyúrni. Több kockázatot, hogy mások ne sérüljenek, nem fogunk vállalni. Időzítőt fogunk használni. Reméljük, erre nem kerül sor. Mindössze egymillió eurót kérünk. Ha fizettek, ígérjük, hogy legalább 2022-ig visszavonulunk”

A lap szerint az első, helyesírási hibákkal teli, elmosódott levélben, amit P. László a vád szerint a Belügyminisztériumnak küldött az áll, hogy milyen alapanyagból pontosan mennyi kell a robbanószerkezet előállításához. De az írás arra is kitér, hogyan kell tárolni a HMTD nevű detonátorindító anyagból, trágyából, cukorból és más anyagokból előállított szerkezetet.

„Az egészet többször celluxszal teljesen lezárjuk, több zacskóba tesszük. Idővel jól összekeményedik és fixen áll. Drótból és kötélből fogantyút készítünk. Végül kiragasztjuk a szegeket, az alját és a hátulját kivéve”

P. László húga is nyilatkozott a 24.hu-nak, ő szerinte nem lehetett a testvére a levél küldője, mert az elküldés idejében nem volt annál a számítógépnél, aminek az IP-címét azonosították. Azt is furcsállja, hogy a bátyja állítólag nem ír ennyi hibával.

P. Lászlót elsőfokon életfogytig tartó fegyházra ítélték emberölési kísérlet, robbanószerrel való visszaélés és terrorcselekmény előkészítésének vétsége miatt, legkorábban 25 év múlva bocsátható szabadon.

Emlékezetes, 2016. szeptember 24-én éjjel a fővárosi Teréz körúton valaki egy táskát rakott a járdára, ami az ott elsétáló két járőr mellett felrobbant. A bombát szegekkel tették még pusztítóbbá, a két rendőr életveszélyesen megsérült.