Az iskola egyik felét újítják csak fel, mert az állam nem ad rá pénzt

Az angyalföldi iskolaépületen megjelent egy molinó is, amin az Önkormányzat azt írja, „A XIII. kerület felújítja. – Az állam nem költ rá, csak használja”.

A 444.hu azt írja, hogy az iskolaépület két gazda kezében van: 57 százaléka önkormányzati, 43 százaléka pedig állami vagyonkezelésben. Az állami gazda a Közép-pesti Tankerület, illetve az azt felügyelő EMMI. Az utóbbi időben mindkét „térfélen” iskolák működtek a házban, a Gyermekház Iskola és a Prizma Általános Iskola és Óvoda.

Ám kiderült, hogy az épületet fel kell újítani, amihez az Önkormányzat állja a 644 millió forintos részét (ami több is, mint szükséges), de az állam nem adja oda a saját 600 millióját a munkára.

A lapnak az önkormányzat azt írta, „Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterét és oktatásért felelős államtitkárát is megkerestük több alkalommal. Kértük, hogy a felújítási költségek finanszírozásában a használati arány mértékében vegyenek részt. Megkereséseinkre forráshiányra hivatkozva elutasító választ kaptunk. A tankerületi központ a rá eső költségek finanszírozását azzal az indokkal utasította el, hogy nem áll rendelkezésre erre a célra elkülönített keret a költségvetésükbe.”

A kerület ezek után a lap szerint azt a megoldást találta ki, hogy a rá eső részt megcsináltatja, beleértve a pince szigetelését, az alapvezetékcserét, a tető és az összes nyílászáró kicserélését, illetve

a háromból két homlokzat felújítását,

de a belső udvar, valamint a Janicsár utca felöli homlokzat viszont úgy marad, kopottan.