A nemzetbiztonsági szolgálatoktól kért megerősítést a Fidesz, hogy valóban bevált a jobbikos javaslat

A kerítés tart és biztonságot nyújt.

A Fidesz pontról pontra vette a Sargentini-jelentést, hogy ahol csak egy kis migrációra utaló jelet is talál benne, azt csavarként fogassa a propagandagépezetébe. Ilyen a 65. pont, ahol a holland zöld párti európai parlamenti képviselő megdöbbentőnek találta a migrációra adott magyar válaszintézkedéseket. Ebből a kormánypártok levezették, hogy a határkerítésre gondol, mi másra, hiszen ők semmi mást nem tettek annak érdekében, hogy megoldják a problémát.

Logikájuk szerint Sargentini a határvédelmünket kritizálja, amit tökéletesen össze tudtak mosni azzal, hogy Juncker engedett Orbán Viktor kérésének, és végre megerősítené a schengeni határvédelmet. Amit a Fidesz ma már úgy kommunikál, hogy Brüsszel el akarja venni a magyaroktól a kapukulcsokat.

A tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottság délelőtti ülésén vitatták meg. Ez igazolta, hogy a kerítés hatásos, csökkent a nemzetbiztonsági kockázat. A Jobbik által felvetett határzár védi az országot és az Európai Uniót is.

„Orbán úgy viselkedik, mint egy hisztis kisgyerek"

Erre csupán elméleti esély van, hiszen az ezzel kapcsolatos döntést az Európai Unió tagállamainak kormányfőit tömörítő szervnek, az Európai Tanácsnak konszenzussal kellene meghoznia, ami egy ilyen konfliktusos kérdésben elképzelhetetlen. Főleg úgy, hogy Orbán Viktornak maradtak még szövetségesei, és vannak olyanok is, akik egyszerűen csak nem mernék megkockáztatni, hogy életbe léptessék ezt az Európai Unió által még sosem használt gyakorlatot.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)