Tippeljen! Mennyi lakhatási támogatást kapnak afgán bevándorlók Budapesten?

És Ön mennyit kapott?

Havi 40-80 ezer forint lakhatási támogatást nyújtott a BMSZKI menekültek számára 2016 szeptemberétől 2018 májusáig - derül ki a hajléktalanellátó "A lakás az evésnél is fontosabb" című esettanulmányából.

"A projekt zárásához közeledve 74 felnőtt és családtagjaik (összesen több mint 100 ember) számára ítéltünk meg és nyújtottunk anyagi támogatást. Személyenként 8-12 hónapon keresztül, átlagosan 650 000 forint (40-80 ezer forint/hó) értékben nyújtottunk segítséget a lakhatási kiadások fedezésére. Ha a családtagokat is számoljuk, akik közvetlenül nem kaptak kézhez pénzbeli juttatást, de együtt költözőként támogatott lakhatásban laktak, akkor az egy főre jutó átlagos támogatási összeg 460 ezer forintot tesz ki"

- idézi a napi.hu a a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap társfinanszírozásával készült összefoglalót.

A megítélt támogatás összege a programban 82,5 millió forint volt, ennek több mint 70 százalékát közvetlenül a célcsoportra költötték. A tanulmányból az is kiderült, hogy leginkább afgán menekültek kaptak lakhatási támogatást.

Érdekes egyébként, hogy idén eddig összesen 565 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be és 354 fő részesült a nemzetközi védelem valamilyen formájában (menekült, oltalmazott, befogadott) - ami azért furcsa, mert az Orbán-kormány szerint egy biztonságos országon keresztül érkező menekült csak is bevándorló lehet.