Vizsgálat az LMP-ben, mert Lőrincünk résztulajdonosa lett Ungárék családi cégének

Ha valaki eddig nem tudta volna: Ungár Péter édesanyja Schmidt Mária.

Ungár Péter „oligarchikus kapcsolatainak” kivizsgálását kezdeményezte az LMP néhány tagja a párt etikai bizottságánál – írja a 24.hu. A beadvány szerint a párt tagsága és a szimpatizánsai körében mély megdöbbenést váltott ki, hogy a parlamenti frakcióban ülő Ungár Péter és édesanyja, Schmidt Mária közös gazdasági érdekeltségbe került a NER legnagyobb oligarchájával. Mészáros Lőrinc Takarékbankja ugyanis szeptemberben tulajdonrészt szerzett az LMP-s Ungár Péter és édesanyja, a fideszes Schmidt Mária családi cégében, a BIF Zrt.-ben. Az etikai bizottsághoz forduló tagok szerint kétséges, hogy ilyen mértékű összefonódás mellett lehet-e még hiteles ellenzéki politizálást folytatni.

Az LMP alapító nyilatkozata szerint a párt célja, hogy gátat szabjon a politikát megszálló oligarcháknak.

A portál megkeresésére Ungár igencsak ironikusan válaszolt:

Több etikai vizsgálat indult már ellenem mint égen a csillag, melyen meglephette tagtársaimat a vagyoni helyzetem, hiszen az eddig is szinte titokként volt kezelve, médiafigyelem nélkül. Szeretném jelezni a további beadványok elkerülése végett, hogy édesanyám Schmidt Mária. Az ezügyben induló etikairól a 24.hu olvasóit kellő időben tájékoztatni fogom.

A politikus a Mészáros-üzlettel kapcsolatban azt mondta, korábban ígéretet tett arra, hogy átgondolja a tulajdonrész-vásárlással kialakult helyzetet, és ez a gondolkodás jelenleg is folyik.