Szöges bottal (is) verték a magyar szurkolókat a görög antifák

Több támadás is történt.

A Blikknek nyilatkozott két magyar szurkoló, akik azzal a társasággal voltak, akiket még a görög-magyar Nemzetek Ligája meccs előtt vertek meg Athénban.

"A pénteki mérkőzést megelőző este egy tízfős társasággal egy étteremben mulattunk. Elismerem, hogy hangosak voltunk, talán ez nem tetszhetett a helyieknek. Ám nem volt semmilyen fasiszta vagy rasszista megnyilvánulásunk. Aztán hirtelen körülbelül tizenöt görög antifasiszta huligán jelent meg az épület előtt. Az volt a szerencsém, hogy a balhé kirobbanásakor egy társammal éppen kimentünk vécére... Hallottuk ugyan az üvöltözést és a csörömpölést, de mire visszamentünk, már mindenki továbbállt. Arra ügyeltek a támadók, hogy a helyet ne verjék szét, a társaimat viszont az utcán megkergették. Valaki ellopta a táskámat a két mobilommal, az összes ruhámmal és az útlevelemmel együtt, szerencsére a személyi igazolványom és a pénzem nálam volt, így hazafelé átengedtek a határon"

- mesélte a lapnak az egyébként Albániában élő Tóth András.

Sőt, hallani egy másik támadásról is.

"Az egyik érintett azt mondta, feketébe öltözött, sisakos fickók rontottak rájuk, akik szöges botokkal, ütőkkel estek nekik. Az egyiküknek a kezén keletkeztek zúzódások, míg a másik rosszabbul járt, az ütések után több helyen össze kellett varrni a fenekét"

- idézte fel a Blikknek egy másik szurkoló.