Orbán Viktor nem tudott mit mondani arra, hogy ő volt-e az, aki elszabotálta a rendszerváltást

Válasz nélkül maradt.

Gyöngyösi Márton egy nemzetbiztonsági kockázatra hívta fel a figyelmet, ugyanis Orbán Viktor az egyetlen magyar miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. Hiába próbálkoztak ennek megváltoztatására az ellenzéki politikusok.

"A fideszes képviselők miért falaznak Önnek, mi rejtegetnivalója van?" - tette fel a kérdést Gyöngyösi Márton. Aki felidézte, egyesek szerint még a sorkatonai szolgálat során beszervezték Orbán Viktort, mások szerint a Soros-ösztöndíj azért kellett, hogy abban

"a politikai keltetőben fiókaként elszabotálja a rendszerváltást".

A jobbikos politikus szerint ezért is volt szükség a külföldi bankszámlákra.

Érdemi válasszal adós maradt Orbán Viktor. Egyetlen mondatot mondott: világos jogszabályok vannak, amik alá veti ő is magát.

Így visszakerült a szó Gyöngyösi Mártonhoz:

"a liberális internacionálé alelnöki pozíciójának betöltéséhez a vélelmezett besúgói múlt, vagy a Soros-ösztöndíj volt-e fontosabb?"

Emlékeztette a magyar kormányfőt, hogy olyan emberek jelennek a meg az Orbán-család köreiben, mint Ghaith Pharaon. Jobb lenne, ha ezekre a kérdésekre ön válaszolna, és nem várná meg, hogy külföldi titkosszolgálatok hoznák nyilvánosságra az aktákat - fogalmazott a Jobbik frakcióvezetője.

Orbán Viktor most sem tudott sok mindent hozzáfűzni az elhangzottakhoz: annyit mondott el, hogy az első magyar parlament képviselőit (aminek már ő is tagja volt) alávetették a lusztrációnak, az ország vezetőit pedig a szolgálatok megfigyelés alatt tartják.

"Ha cica ügyekről van szó, bátran forduljon Vona Gáborhoz!"

Hihetetlen, de Orbán Viktor továbbra sem képes elengedni Vona Gábort. A Jobbik korábbi elnökének neve most azután került elő, hogy Szilágyi György arra hívta a figyelmet, hogy a magánrepülővel való utazgatása példával fog szolgálni a "pofátlanul gazdagodók" számára. A jobbikos politikus felidézte, Orbán Viktor barátja és üzlettársa, Andy Vajna felesége egy magán luxusgéppel vitte a macskáját orvoshoz.

Szilágyi György szerint pofátlanság a magánrepülőkkel való utazgatás a nemzetközi foci meccsekre, miközben 3,5 millió ember él szegénységben hazánkban. Emlékeztetett arra is Szilágyi György, hogy a kormányfő nemcsak kapott, de adott is Garancsi Istvánnak, akit nemrég kitüntettek, és az elmúlt hetekben is több közbeszerzést nyert el. Úgy vélekedett, hogy "nincs semmilyen garancsia" arra, hogy ebben a kapcsolatba ne kerüljön bele a korrupció.

Orbán Viktor válaszában közölte, hogy még nincs döntés arról, ki építheti meg a 26 milliárdos székesfehérvári sportcsarnokot. Illetve nincs köze egy magyar állampolgár utazásaihoz, "és ha cica ügyekről van szó, bátran forduljon Vona Gáborhoz" - vetette oda a kormányfő.

Amúgy ismét ígéretet tett arra, hogy ha az idejébe belefér, akkor továbbra is elmegy minden fontos eseményre.

Orbán Viktor nem költözik el

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a kormány Várba költözéséről kérdezte a miniszterelnököt, és arra is kíváncsi volt, hogy vajon mit gondolna a 30 évvel ezelőtti Orbán Viktor a jelenlegiről. Majd arról beszélgettek egymással, hogy melyik kormányzat urizált jobban, a szocialista, vagy a fideszes. A kormányfő végül azzal zárta, hogy ő nem költözik el Cinege utcából sehova.

A falusiak a Fideszre szavaztak!

Az lmp-s Keresztes László Lóránt a leszakadó régiókról kérdezte a miniszterelnököt, ugyanis a 20 legszegényebb európai régióból 4 hazánkban van. Orbán Viktor válaszában arról beszélt, hogy lesznek programok, amelyek felzárkóztatják ezeket az apró településeket. Majd megjegyezte: „a falusiak a Fideszre szavaztak, az LMP-re nem”.

Ne terjesszenek rémhíreket!

Orbán Viktor kérdést kapott a Greenpeace Magyarország egyik méréséről is, amiben a környezetvédelmi szervezet mérgező anyagokat mutatott ki az Óbudai Gázgyár közelében a Dunában. A miniszterelnök arra kérte a Párbeszéd politikusát, Szabó Tímeát, hogy tartózkodjon a rémhírterjesztéstől, mert a Pest Megyei Kormányhivatal szerint semmi nem veszélyezteti a budapesti ivóvízbázist. Mikor visszakerült a szó, azt viszont már a Szabó Tímea mellett helyet foglaló Németh Szilárdnak volt sok, és folyamatosan kommentálta az ellenzéki képviselő felszólalását.

Nem kell mindenhova fideszes

Varga László (MSZP) miskolci politikusként kért abban segítséget, hogy igazak-e azok a mendemondák, hogy ahol nem fideszes politikus nyeri a választást, az a település nem kap semmilyen támogatást. Példaként hozta fel, hogy hiába ígértek a Modern Városok Programban fejlesztéseket Miskolcon, még egyetlen projekt sem indult el, aminek senki nem tudja az okát. Orbán Viktor szerint a kormányának minden magyar település fontos, és véleménye szerint nem kell mindenhova fideszes a fejlesztési pénzekhez.

(Fotók: Béli Balázs / Alfahír)