Ungár: a választókat frusztrálja a sok ellenzéki párt

Szerinte ezért kell összefogni a Jobbikkal.

Ungár szerint jelenleg a választókörzetek zömében, különösen vidéken, a Jobbik az ellenzék vezető ereje.

„Ha a jövő őszi önkormányzati választásokon le akarjuk váltani a Fideszt, a Jobbikkal elengedhetetlen a koordináció. Ez a rövid távú cél. Hosszú távon pedig látnunk kell, hogy ezt a színes, valós különbségeket alig felmutató, viszont a választót meglehetősen frusztráló ellenzéki pártstruktúrát valahogy le kell tisztítani”

- fogalmazott az LMP-s képviselő.

Ungár a hvg.hu-nak úgy vélekedett, részben azért kapott a Fidesz négyszázezerrel több szavazatot, mert nem tudtunk válaszolni például arra a választói kérdésre, hogy: „Ha az ellenzék győz, ki lesz a miniszterelnök?” Szerinte mindaddig kétharmad közelében lesz a Fidesz, amíg nem tud az ellenzék erre válaszolni.

„Minden rontja az esélyeinket, ami a káoszra utal, és minden növeli, ami a rendre. Ebből a szempontból fontos, hogy azok a pártok, amelyek között számos kérdésben véleményazonosság van – ilyen a Jobbik és az LMP –, szorosabban együttműködjenek”

- szögezte le.

Puzsér Róbert főpolgármesteri ambícióival kapcsolatban Ungár azt mondta, Tarlós Istvánon és Puzsér Róberten kívül még nincs hivatalos jelölt, utóbbi pedig nem tartja trollnak.

„Más, mint a jelenlegi politikusok, őszintébb, önazonosabb. Van egyszerű és érhető programja, képes olyanokat megszólítani, akiket a pártok nem.”

Fotó: Alfahir